19
Dum, Mai

sursă foto: b1tv.ro

Eveniment

Casa prințului Charles din Viscri este acum deschisă publicului.

Proprietatea tradiţională săsească din satul Viscri, care este inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, va găzdui două expoziții speciale cu accent pe conservarea florei spontane şi a patrimoniului construit: expoziţia de artă şi carte botanică „Transylvania Florilegium” şi expoziţia de fotografie „Zburând peste Transilvania. Biserici fortificate” a fotografului român Ionuţ Macri.

Turiştii vor putea vizita gospodărie săsească şi pot degusta produse locale în cafenea. Proprietatea pe care o deține în inima Transilvaniei, în satul Viscri din comuna Brașov este păstrătoare de tradiții. Nimic din estetica sa nu a fost schimbată, iar mobila a rămas aceeași, semn că prințul își dorește să păstreze tradițiile românești.

Întrucât turiştii care vizitează Viscri au fost întotdeauna foarte dornici să vadă şi să afle cât mai multe despre legătura pe care ASR Prinţul de Wales o are cu satul, Fundaţia Caritabilă a Prinţului de Wales a decis în 2021 să transforme casa din Viscri într-o casă deschisă care vorbeşte despre pasiunea acestuia pentru arhitectura tradiţională, agricultura durabilă, protecţia biodiversităţii şi a valoroasei noastre moşteniri culturale – cu alte cuvinte, despre dragostea Alteţei Sale Regale Prinţul de Wales, pentru România”, spune Mihai Grigore, administrator Casa Prinţului de Wales din Viscri.

Expoziția permanentă The Transylvania Florilegium, care pune în lumină primele cărți dedicate plantelor acestei regiuni, comandate de prințul de Wales, e găzduită în șura casei.

Vizitând casa prințului de Wales din Viscri, turiștii vor descoperi o gospodărie săsească simplă, tradițională și pot degusta produse locale în cafenea. În timp ce se plimbă prin grădini, vizitatorii vor afla informații despre școlile de vară organizate de Fundația Prințului de Wales din România în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România (OAR), precum și despre un proiect special de grădinărit implementat pentru copiii din sat”, arată comunicatul administratorilor.

Totodată, casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, care organizează aici ateliere de restaurare tradiţională şi de ţesut, precum şi cursuri de agricultură.

În afară de casa din Viscri, prinţul Charles mai deţine o proprietate în Valea Zălanului, judeţul Covasna, care este, de asemenea, deschisă turiştilor.

 

 

Sursa: b1tv.ro

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: