04
Sâm, Mai

sursă foto: playtech.ro

Eveniment

Primul în linia de succesiune, prințul Charles, va fi proclamat, astăzi, Rege al Marii Britanii.

El va deveni Charles al III-lea.

Există, de asemenea, un nou titlu pentru soția lui Charles, Camilla, care devine Regina Consort.

În vârstă de 73 de ani, Charles este cel mai în vârstă membru al familiei regale britanice care a urcat vreodată pe tronul Regatului Unit. 

Iar în Marea Britanie a început "operaţiunea Unicorn". 

Operaţiunile London Bridge şi "Operaţiunea Unicorn" au fost activate odată cu moartea Reginei Elisabeta a II-a. Operaţiunea UNICORN este protocolul stabilit în acest caz, în care suverana s-a stins din viaţă în Scoţia. 

Aceasta prevede, în primul rând, suspendarea imediată a lucrărilor în Parlamentul Scoţian, timp de cel puţin 6 zile, pentru a permite autorităților să se pregătească pentru înmormântarea de stat.  

Palatul Holyrood, Catedrala Saint Giles și Parlamentul scoțian vor fi în centrul evenimentelor. Parlamentul va pregăti apoi o moțiune de condoleanțe în termen de 72 de ore de la reluarea ședinței, cu o carte de condoleanțe deschisă publicului amenajată în acest loc.  

Sicriul reginei va fi depus mai întâi la Palatul Holyrood, apoi în Catedrala St Giles, unde va fi oficiată o slujbă. După aceasta, sicriul va fi transportat la Londra cu trenul și va fi întâmpinat de primul ministru și de miniștrii cabinetului.  

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată la capela memorială Regele George al VI-lea, alături de părinții ei, în Castelul Windsor. Charles va fi proclamat oficial rege, în cursul zilei de astăzi, la Palatul St James din Londra, în fața unui organism ceremonial cunoscut sub numele de Consiliul de Aderare. 

 

 

Sursa: antena3.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: