03
Vin, Mai

sursă foto: Muzeul Județean de Istorie Brașov

Eveniment

Apel pentru tineri artiști!

Termen limită de înscriere: 17 iulie 2022

,,Jazz Bastion 2022” - Brașov invită trupele tinere de jazz din România (membri cu vârste până în 35 de ani) să se înscrie în selecția pentru cele 3 concerte speciale ”Jazz între cuvinte”.

Curatoriată de Radu Vancu - scriitor și Diana Gheorghiu - compozitor, seria ”Jazz între cuvinte” va pune față în față tinerii muzicieni și scriitori români, ce vor împărți scena în fiecare joi din perioada 21 iulie – 4 august în Bastionul Țesătorilor din Brașov transformat, începând din anul 2020, într-un Bastion al Artiștilor.

Având drept temă ”Frumusetea care ne face bine!”, fiecare din cele 3 concerte – eveniment va include o creație muzicală originală având la bază versuri contemporane și improvizație muzicală realizate de tineri muzicieni, dar și lecturi de autor cu participarea scriitorilor Teodora Coman, Robert Elekes, Ovio Olaru.

Organizat de Asociatia Forums în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie din Brașov și UCIMR – Asociația ”Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România”, co-finanțat de Primăria Municipiului Brașov și Consiliul Județean Brașov, susținut de Coresi Shopping Resort, Zizin și Brainia, apelul se adresează grupurilor de jazz independente.

Condiții de eligibilitate:

1.      Componența grupului între 2-6 interpreți;

2.      Minimum 2 membri cu vârsta până în 35 de ani;

3.      Genul muzical: jazz;

4.      Prezentarea unei piese originale, în acord cu tema ”Frumusetea care ne face bine!”, pe texte aparținând următorilor autori, la alegere: Teodora Coman, Robert Elekes, Ovio Olaru.

Criterii de selecție:

- calitatea programului propus;

- calitatea piesei originale/în primă audiție;

- adecvarea la tema proiectului.

Modalitate de înscriere: până la data de 17 iulie 2022, grupurile doritoare (un reprezentant pentru fiecare grup) vor trimite pe adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (cu titlul mesajului Jazz Bastion 2022) următoarele documente și informații: o prezentare artistică a grupului, un link către pagină de website/facebook/youtube, o propunere de piesă originală în acord cu tema proiectului, 2 scriitori din cei 3 menționați în anunț, în ordinea preferințelor personale.

Rezultatele selecției vor fi afișate pe pagina de Facebook Bastionul Artiștilor, după data de 18 iulie, iar câștigătorii vor fi anunțați prin email.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: