10
Vin, Mai

Eveniment

Modernizarea Gării Brașov.

"Oferim brașovenilor o veste extrem de bună. Avem cadrul legal pentru reabilitarea Gării Brașov!

În data de 30 iunie 2022, Guvernul României a adoptat Ordonanța de Urgență nr. 107 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 12/1998 privind transportul pe căile ferate române și reorganizarea Societății Naționale a Căilor Ferate Române.

Această ordonanță prevede faptul că „ Unitățile administrativ-teritoriale, în baza documentațiilor tehnico-economice elaborate, pot propune Ministerului Transporturilor și Infrastructurii constituirea de parteneriate pentru implementarea de proiecte pe infrastructura feroviară publică, privind:

    a) serviciu public de transport feroviar de călători de interes local;

    b) infrastructura feroviară publică;

    c) regenerarea urbană;

    d) producerea, gestionarea inteligenta, distribuția si utilizarea de energie din surse regenerabile;

    e) sistemele inteligente de transport.”

Cu alte cuvinte, Guvernul României acordă unităților administrativ - teritoriale dreptul de a administra infrastructura feroviară publică, în speță, concentrându-ne pe Municipiul Brașov, acordă dreptul Primăriei Brașov să administreze Gara Brașov în baza unui parteneriat cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Acest aspect, larg dezbătut de către brașoveni încă din perioada administrației George Scripcaru, a ajuns astăzi la faza de a fi pus în plan.

Acum avem cadrul legal pentru reabilitarea Gării Brașov!

Practic, administrația brașoveană, în acest moment poate demara procedurile premergătoare reabilitării atât a Gării Brașov, cât și a gărilor Bartolomeu și Dârste.

Pentru brașoveni acest lucru este o mare victorie, dar, spre surprinderea mea, remarc faptul că nimeni din actuala conducere administrativă a Municipiului Brașov nu face nicio referire la acest aspect, asta în ciuda faptului că situația în care se află Gara Brașov este, din păcate, una deplorabilă. Îmi amintesc cum actualul primar, Allen Coliban, prins în febra campaniei electorale, a mers împreună cu membri ai USR-ului ca să facă curat în Gara Brașov. De asemenea îmi amintesc și faptul că cetățenii Brașovului au cerut de nenumărate ori ca Gara Brașov să fie reabilitată la nivelul unui oraș european, ea fiind pentru o parte din turiști însăși cartea noastră de vizită.

Dar având în vedere faptul că Allen Coliban este ocupat mai mult cu delegațiile în străinătate care nu produc niciun efect pozitiv pentru cetățeni și pentru oraș, sau este ocupat cu orice altceva decât o bună gospodărire a orașului, nu mă miră faptul că această informație extrem de prețioasă și așteptată de către brașoveni nu a ajuns la dânsul.

Ca atare, îl invit pe primarul Allen Coliban să mergem împreună la Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în vederea demarării procedurilor pentru încheierea unui parteneriat având ca scop modernizarea Gării din Municipiul Brașov.

Numai implicându-ne activ în bunul mers al lucrurilor vom reuși să creăm un teren propice, fertil dezvoltării și bunăstării pentru Brașov și pentru brașoveni", a declarat subprefectul Județului Brașov Lucian Pătrașcu, Președinte al Organizației Municipale a PSD.

 

 

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: