17
Vin, Mai

Eveniment

Un conducător auto a pus o sumă de bani, cu titlu de mită, în portbagajul unei autospeciale M.A.I. și a fost denunțat de polițist.

Ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov au fost sesizați în cursul zilei de astăzi, 12.06.2022, de un agent de poliție din cadrul Poliției Orașului Râșnov – Compartimentul Rutier cu privire la faptul că un conducător auto, fiind oprit în trafic și testat cu aparatul Drager alcooltest, a oferit echipajului de poliție o sumă de bani, cu titlu de mită, pentru a nu i se aplica sancțiunea contravențională prevăzută de lege.

Din datele existente până în prezent a rezultat că, în fapt, după ce i s-a prezentat valoarea testării, respectiv 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, agentul de poliție i-a comunicat conducătorului să aștepte la autoturismul pe care îl conducea, cât timp acesta întocmea documentele legale de constatare.

În timp ce polițistul scotea bonul cu valoarea aferentă testării, conducătorul auto a pus o sumă de bani în portbagajul autospecialei M.A.I.

Agentul de poliție a refuzat suma de bani și, întrebându-l pe conducătorul auto, pentru ce îi este oferită, acesta i-a comunicat că dorește să fie „iertat“ și, în consecință, documentele de constatare să nu fie întocmite.

Momentele au fost înregistrate de bodycam-ul din dotarea polițistului.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, unde, sub coordonarea procurorului de caz, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: