02
Joi, Mai

sursă foto: gorjeanul.ro

Eveniment

După perioada anilor 2010-2013, când peste 50.000 de posturi din cadrul structurilor aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost desființate, Guvernul României se pregătește să pună la dispoziția cetățenilor interesați noi locuri de muncă.

Statul român suplimentează, astfel, posturile din cadrul instituției guvernamentale amintite cu un număr de aproape 8.000, dintre care 5.000 vor fi dedicate agenților de poliție.

Se fac angajări pe bandă rulantă la stat: aproape 8.000 de noi locuri de muncă vor fi deschise în cadrul structurilor aflate în subordinea MAI. Proiectul de hotărâre în acest sens urmează să fie aprobat miercuri, 25 mai, iar asta în timp ce șeful Guvernului de la București a anunțat, nu cu mult timp în urmă, că urmează suspendarea angajărilor la stat.

Guvernul pune la bătaie 8.000 de noi locuri de muncă

Explicând această decizie, guvernanții au susținut că locurile de muncă din cadrul instituțiilor aflate în subordinea MAI au fost diminuate în mod constant, principala cauză fiind reprezentată de restructurările instituționale.

În perioada anilor 2010-2013, din cauza acestora, aproximativ 51.300 de angajați au rămas fără locuri de muncă.

Un alt motiv este, reprezentat de creșterea valorilor specifice domeniului combaterii șederii ilegale a străinilor și nevoia de implementare a măsurilor restrictive împotriva celor depistați în situații ilegale.

În ce domenii vor activa noii angajați MAI

În acest context, urmare a analizei efectuate și în vederea reechilibrării structurilor Ministerului Afacerilor Interne afectate de procesele de restructurare din anii precedenți, raportat la solicitările acestora de suplimentare a numărului de posturi repartizate, pentru îndeplinirea în condiţii optime a misiunilor încredinţate a rezultat necesitatea modificării Anexei nr. 3 la HG nr.416/2007, în sensul suplimentării efectivelor structurilor Ministerului Afacerilor Interne pe timp de pace cu 7880 posturi.

Dintre acestea,  5.654 de poliţişti, 975 de militari (391 ofiţeri şi 584 maiştri militari și subofiţeri), 201 personal civil (funcționari publici și personal contractual) și 1.050 soldați și gradați profesioniști necesare înființării și redimensionării unor structuri din cadrul Aparatului central al M.A.I., Inspectoratului General pentru Imigrări, Poliției Române, Poliției de Frontieră Române, Direcției Generale de Pașapoarte, Direcției Medicale, Academiei de Poliție „A.I. Cuza”, C.S. „Dinamo” București, Inspectoratului General de Aviație al MAI și Jandarmeriei Române”, se arată în nota de fundamentare.

 

 

Sursa: evz.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: