04
Sâm, Mai

sursa foto: stirilekanald.ro

Eveniment

Prinţul Charles al Marii Britanii, moștenitorul Coroanei Britanice, va fi prezent, astăzi, în România, unde va fi primit de Custodele Coroanei Române, Margareta, şi Principele Radu.

De asemenea, Prințul de Wales va fi primit și de președintele Klaus Iohannis.

Prinţul Charles al Marii Britanii efectuează, astăzi, o vizită în România. Este primit, la Palatul Elisabeta, de Custodele Coroanei Române, Margareta, şi Principele Radu, a anunțat Biroul de presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei. Prinţul de Wales a mai vizitat Palatul Elisabeta în anii trecuți, în 2011, 2016, 2017 şi 2018.

Moștenitorul Coroanei Britanice este primit la Palatul Cotroceni și de președintele Klaus Iohannis, la ora 14.45, potrivit programului Administrației Prezidențiale.

Vizita Alteței Sale Regale Charles în România are loc în contextul crizei umanitare provocate de războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Moştenitorul Coroanei Britanice a venit prima oară în România acum 20 de ani, iar din 1998, este prezent aproape în fiecare an în țara noastră. La rândul lor, membrii Familiei Regale a României participă anual în Marea Britanie, în vizite publice sau oficiale.

Prinţul Charles deţine în România două proprietăţi, în județele Covasna și Brașov. Moștenitorul Coroanei Britanice a declarat că România este o țară „uimitoare” și „ocupă un loc deosebit în inima sa”, iar la fiecare vizită o parte din el “se simte acasă”.

Una din proprietățile din România este în Valea Zălanului, deschisă turiştilor, şi cealaltă în satul Viscri, unde este și sediul Fundaţiei Prinţul de Wales. În Viscri este deschis un Centru de Pregătire pentru ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Prințul Charles a fost decorat de actualul președinte, în 2017, cu Ordinul Național “Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de “prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

 

 

sursa: realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: