20
Lun, Mai

Eveniment

Raportul Departamentului de Stat al SUA privind respectarea DREPTURILOR OMULUI reflectă tabloul tot mai deteriorat al respectării libertăţii de exprimare, în cazul jurnaliştilor, dublat de o impunitate tot mai evidentă în rândul poliţiei, scrie, pe Facebook, fostul ministru al Justiţiei.

Ion atrage atenţia că experţii Departamentului de stat menţionează cazuri în care poliţia şi jandarmeria au comis abuzuri, inclusiv folosind forţa şi bătaia, şi a subliniat că ofiţerii de poliţie şi jandarmii care le-au comis au fost exoneraţi de răspundere.

Cazul Gavriş, adjunct al şefului Poliţiei Bucureşti, care a fost supravegheat în condiţii încă neclarificate pe deplin, prin ordin al unor oficiali ai Ministerului de Interne este, de asemenea, amintit. Este imaginea unei structuri de forţă care îşi acoperă ilegalităţile, în timp ce sistemul intern de protecţie se consolidează tot mai mult.

De la mecanisme de finanţare corupte, politici editoriale subordonate intereselor partidelor şi patronilor, până la îngrădirea accesului la informaţiile de interes public, toate sunt elemente majore de limitare a libertăţii presei, menţionate de Departamentul de Stat SUA.

Raportul a reţinut şi şantajarea şi ameninţarea cu moartea la adresa jurnalistei Emilia Şercan de către foştii şefi ai Academiei de Poliţie, pentru că a scris despre cazuri de plagiat în tezele de doctorat coordonate de instituţie, consemnează epochtimes-romania.com.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: