20
Lun, Mai

Eveniment

În această dimineață, la nivel național, structurile Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 10 acțiuni operative și 70 de percheziții domiciliare pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale, ordine publică și transporturi.

Conform procedurilor, toate activitățile din această dimineață sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unitățile de Parchet competente.

Una dintre acțiuni este desfășurată polițiștii de investigații criminale din Ploiești care pun în executare mandate de percheziție domiciliară în municipiile București, Bârlad, Ploiești și într-o comună din județul Prahova, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare, deținere ilegală de arme, precum și tăiere și furt de arbori, în trei cauze diferite.

Activitățile beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Matei Basarab Ploiești, iar suportul de specialitate este asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat misiunile ce le revin pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, acționând totodată pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Marți, structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.091 de evenimente dintre care 2.635 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.456 intervenții în situații de risc și pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție, au fost semnalate 770 posibile infracțiuni, peste 21 % dintre acestea fiind din oficiu.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 128 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 125 de fapte penale.

De asemenea, în urma activităților desfășurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 72 de persoane și au fost  depistate 23 de persoane urmărite național sau internațional.

În urma activităților de investigații desfășurate de polițiști, la nivel național, au fost identificați 48 de autori în dosare penale cu AN, aflate în evidențele operative.

Efectivele din cadrul structurilor de Poliție Rutieră au continuat acțiunile desfășurate în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, totodată urmărindu-se creșterea gradului de responsabilitate a participanților la trafic. Astfel, ca măsură complementară la abaterile care au vizat siguranța rutieră, au fost reținute 496 de permise de conducere și 298 certificate de înmatriculare.

Marți, în cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au constatat peste 8.100 abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 2.7 milioane de lei.

223 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență au fost efectuate de reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, fiind identificate 26 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, marți, au fost aplicate 745 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 218.100 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.165 de persoane.

Marți, pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 3 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 21 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situații de urgență.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus solicitare de azil în țara noastră în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.343 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 72,8 %.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată pe sensul de intrare de 17.522 de mijloace de transport și de 65.276 de persoane, dintre care 9.429 de cetățeni ucraineni.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: