13
Lun, Mai

Eveniment

Începând de joi, 14 aprilie 2022, programul Planetariului Cosmonaut Dumitru Prunariu Brașov se va modifica, astfel că sâmbăta și duminica spectacolele vor fi difuzate din oră în oră conform orarului prezentat mai jos.

Vor fi astfel mai multe filme care te fac să vrei să pornești în călătorii epice, spectaculoase, în Sistemul Solar și dincolo de el, care te fac să descoperi lumea de dincolo de nori, din vastul vid cosmic, care te fac să visezi cu ochii deschiși.

În plus, în program va apărea, în fiecare zi a săptămânii, și un spectacol nou, Satelix, un film care explică rolul sateliților artificiali în dinamica lumii în care trăim și impactul tehnologiilor spațiale asupra vieții cotidiene.

Program Planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu Brașov

⃰ Marți – Vineri

10.00: Patrula Zula – Cu picioarele pe Pământ

12.00: CapComGo! – Istoria misiunilor lunare Apollo

14.00: Universul Nevăzut

16.00: Găurile Negre – Dincolo de infinit

17.00: Satelix

18.00: Mai rapid decât lumina – Visul călătoriilor interstelare

Sâmbătă – Duminică

10.00: Patrula Zula – Cu picioarele pe Pământ

11.00: Satelix

12.00: CapComGo! – Istoria misiunilor lunare Apollo

13.00: Găurile Negre – Dincolo de infinit

14.00: Universul Nevăzut

15.00: CapComGo! – Istoria misiunilor lunare Apollo

16.00: Găurile Negre – Dincolo de infinit

17.00: Satelix

18.00: Mai rapid decât lumina – Visul călătoriilor interstelare

→ Detalii spectacole: Site Planetariu Brașov

⃰ În perioadele de vacanțe școlare și în sărbătorile legale care coincid cu zilele de luni, planetariul este deschis publicului.

Descriere Satelix

Satelix este rezultatul unui proiect internațional care a inclus și România prin Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare. Un film care explică rolul sateliților artificiali în dinamica lumii în care trăim și impactul tehnologiilor spațiale asupra vieții cotidiene.

Sunt cu noi toată ziua. Când ne trezim, când mergem la școală, la serviciu sau într-o excursie sau când petrecem timp cu familiile noastre seara. Și noaptea? În întunericul nopții, ei ne păzesc în timp ce dormim. Fără ei, nu am avea sisteme de navigație în mașini sau în telefoanele mobile, nici prognoze meteo precise și, de fapt, nici multe alte articole de zi cu zi. Te intrebi cine sunt? Nimeni alții decât sateliții artificiali!

Obișnuiam să rătăcim pe continente și oceane pentru a ne extinde în fiecare colț al planetei noastre. Nu cu mult timp în urmă, asemenea călăreților cerești, am cucerit atmosfera Pământului. Și acum... acum devenim rătăcitori într-o nouă lume vastă numită Univers. Tehnologiile sateliților ne ajută în fiecare zi. Ele sunt simbolul cooperării internaționale de-a lungul continentelor. Și s-ar putea să ne permită să trăim pe această planetă încă un mileniu. Nu crezi?

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: