13
Lun, Mai

Eveniment

În perioada 05.04.2022 – 08.04.2022 Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov a desfășurat acțiuni de control în cadrul Campaniei Naționale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată.

A fost verificat și modul în care sunt respectate dispozițiile legale în domeniul securității și sănătății în muncă la angajatorii care desfășoară activitate în domeniile: fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase, comerț cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, în magazine specializate.

Principalele obiective ale acțiunii au vizat următoarele aspecte:

- diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatori a prevederilor legale în domeniu;

- eliminarea neconformităților constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea acestora și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare;

- creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale atât în domeniul relațiilor de muncă cât și în domeniul securității și sănătății în muncă în activitățile specifice ale acestor societăți comerciale.

Astfel, la nivelul județului Brașov,  inspectorii de muncă au verificat 29 de angajatori , iar în domeniul securității și sănătății în muncă, ca urmare a deficiențelor constatate s-au aplicat amenzi în valoare de 4.000 lei precum și 4 avertismente. Principalele nereguli au constat în: neacordarea  echipamentului individual de protecție, neinstruirea lucrătorilor la angajare și la locul de muncă, nedepunerea notificărilor în ceea ce privește substanțele chimice utilizate, neefectuarea de verificări la instalațiile electrice, neautorizarea activității din punct de vedere al securității și sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă nu au fost depistate cazuri de muncă nedeclarată, informează inspectorul  șef ITM Brașov,  Adrian  REIT.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: