17
Vin, Mai

Eveniment

“Șase lecții de dans în șase săptămâni” de Richard Alfieri, o comedie-bijuterie.

Iar, la cererea publicului, „Iepurele alb”, spectacolul de păpuși, fenomen

Teatrul de Artă București vine și luna aceasta la Brașov, nerăbdător să reîntâlnească publicul, în cadrul stagiunii sale brașovene. Pe 8 și 9 aprilie, din nou, două spectacole–bucurie, pentru întreaga familie!

Vineri 8 aprilie, de la ora 19.00, actorii Victoria Cociaș și George Constantinescu îi așteaptă pe brașoveni la comedia-bijuterie „Șase lecții de dans în șase săptămâni” de Richard Alfieri.

Sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 11.00, la cererea publicului, spectacolul-fenomen „Iepurele alb”, poveste pentru copii și oameni mari, va urca pentru a treia oară în acest an, pe scena Centrului Cutural Reduta.

Șase lecții de dans în șase săptămâni” de Richard Alfieri spune povestea unei relații care începe „cu stângul” dar care, de-a lungul a şase săptămâni, în timpul unor lecții de dans, ajunge să evolueze într-o mare și frumoasă prietenie. Lily Harrison, văduva unui preot baptist, își angajează un profesor de dans la domiciliu, pe italianul Michael Minetti. Între ei sar scântei încă de la prima întâlnire dar, treptat, reușesc să se apropie, amândoi cu mult umor, sensibilitate și grijă. Piesa este o comedie bine scrisă, cu un dialog alert, plin de haz, dar şi cu momente duioase, surprize şi răsturnări de situaţii, muzică şi dans.

Urmărind tribulațiile personajelor, Victoria Cociaș și George Constantinescu ne oferă două recitaluri actoricești de reală virtuozitate, întruchipând caractere întru totul credibile și, mai presus de asta, cu adevărat atașante. Textul, bine tradus de Lavinia Jemna Oltenau, este presărat cu poante (de bună calitate), temele grele de gândire alternează cu momente de relache, în care cei doi dansează frumos, cu grație, (bravo, coregrafului și antrenorului Mihai Petre!), pe muzică retro, catifelată și mângâietoare. Bravo și lui Romulus Boicu, autorul scenografiei sugestive, un bun punct de sprijin pentru evoluția personajelor. Pe scurt, grăbiți-vă la întâlnirea cu doi actori minunați, care, orchestrați cu mână sigură și sensibilitate de regizorul Lavinia Jemna Oltenau, vă vor spune o poveste care, în mod sigur, vi se va lipi de inimă.

Gabriela Hurezean, Muze și arme „Victoria Cociaș oferă o interpretare de excepție doamnei Lily, o femeia ironică, dar care se confruntă cu o serie de probleme personale și caută să le mascheze în relația cu tânărul profesor de dans. (...)

George Constantinescu, premiat pentru roluri în teatrul independent, acum se confruntă cu personajul profesorului de dans, Michael Minetti, un nefericit în căutarea unui suflet pereche. Meritul deosebit al interpretării făptuite de George Constantinescu este modul în care transmite cum masca veselă a lui Michael ascunde tristețea unui om singur, uneori blamat fără rost de societate, pentru orientarea sexuală.

Șase lecții de dans în șase săptămâni” prezintă publicului o comedie armonios construită, despre realitatea zilelor noastre și tristețile ei, uneori aparent comice, printr-o echipă de artiști dăruiți cu plăcere teatrului independent. Ileana Lucaciu, Blog Spectator

Spectacolul Șase lecții de dans în șase săptămâni a fost invitat de onoare la Comic7B – Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie „Iepurele alb” – poveste pentru copii și oameni mari, creație a actrițelor-păpușar Ana Crăciun Lambru și Lavinia Pop Coman, este deja binecunoscut publicului brașovean și tot mai cerut, pentru gingășia și forța cu care reușește să înlăture bariere și să lase liberă trăirea emoției, deopotrivă de către copii și părinți.

E curajos demersul artistic al Anei Crăciun Lambru și al Laviniei Pop Coman, pentru că astăzi copiii sunt tentați să dea atenție doar jucăriilor foarte scumpe și, pe cât posibil, sofisticate, iar dacă mai au și puțină tehnologie în componența lor succesul acestora este garantat din start. 

Tinere, dar foarte bine pregătite în Arta Actorului Mânuitor de Marionete, cele două protragoniste ale spectacolului Iepurele Alb de la Teatrul de Artă București fac față cu brio provocării de a ține atenți și „în joc” timp de o oră copii de vârste mici. Ele construiesc o întreagă narațiune scenică în jurul principalului protagonist – Iepurele Alb.

E o artă să știi să construiești povești cu puține mijloace, dar folosite cu maximum de efecte. Iar ce fac Ana Crăciun Lambru și Lavinia Pop Coman nu te lasă să ieși din poveste decât atunci când ea se va fi sfârșit de scris. Așa că… luați în calcul un drum la Teatrul de Artă pentru a vedea Iepurele Alb!” Nona Rapotan, BookHub

BILETELE pentru spectacolele din 8 și 9 aprilie se găsesc pe Eventim, Eventbook și mySTAGE.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: