19
Dum, Mai

Eveniment

Prietenul și discipolul lui Astor Piazzolla, Marcelo Nisinman, va cânta la bandoneon alături de orchestra Filarmonicii Brașov!

Joi seară, Filarmonica Brașov așteaptă iubitorii de muzică argentiniană la un concert unic, în care orchestra simfonică va cânta alături de pianista Diana Ketler și Marcelo Nisinman, care va cânta la bandoneon.

Marcelo Nisinman s-a născut în 1970 la Buneos Aires, și l-a cunoscut pe Astor Piazzolla încă din adolescență. În decursul anilor, s-a afirmat atât ca un virtuoz al bandoneonului cât și ca un compozitor original și nonconformist.

În prezent locuiește în Elveția, iar joia aceasta va cânta la Brașov în cadrul unui concert simfonic unic. Pe 7 aprilie de la ora 19, Marcelo Nisinman va urca pe scena Filarmonicii Brașov împreună cu pianista Diana Ketler, care vor cânta împreună cu orchestra filarmonicii piese de Gerald Finzi, Astor Piazzolla și Pedro Datta.

Pianista Diana Ketler este originară din Riga, Letonia și vine dintr-o familie de muzicieni. De-a lungul anilor, a concertat în săli celebre ca Musikverein și Konzerthaus din Viena, Carnegie Hall din New York, Kennedy Centre din Washington și Concertgebouw din Amsterdam. Înregistrările sale audio au fost difuzate pe posturi celebre de radio cum ar fi BBC Radio 3, Classic FM, NHK din Japonia, ORF din Austria și Radio France International. Pe lângă o bogată activitate artistică, care a inclus și colaborări cu mai mulți compozitori celebri, printre care Arvo Pärt, Diana Ketler este și profesor la Royal Academy of Music din Londra și la Haute École de Musique din Geneva.

Programul complet al concertului de joi seară este următorul:

Gerald Finzi: Eclogue pentru pian şi orchestră de coarde;

A. Piazzolla/Arr. Nisinman: Oblivion pentru bandoneon, pian şi orchestră de coarde

P.Datta/Arr. Nisinman: El Aeroplano pentru bandoneon, pian şi orchestră de coarde

Piazzolla/Orch.Nisinman: Concierto de Nacar pentru bandoneon, pian şi orchestră de coarde

A. Piazzolla/Arr. Nisinman: Anotimpurile la Buenos Aires pentru bandoneon, pian şi orchestra de coarde.

Biletele pentru eveniment se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe bilet.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: