19
Dum, Mai

Eveniment

AMB lansează un program de pregătire pentru antrenori de fotbal care lucrează cu copii din familii vulnerabile.

Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov implementează împreună cu alți parteneri europeni proiectul „SIDFOOT - Community Football Drivers for social change” (613047-EPP-1-2019-1-ES-SPO-SCP), coordonat de Fundația Real Betis Balompié din Sevilla și finanțat prin programul Erasmus Plus.

Scopul proiectului este de a promova incluziunea socială și egalitatea de șanse prin activitate fizică și sport, fotbal în special. Știut fiind că fotbalul este cel mai popular sport din lume, practicat de la copii și tineri până la adulți trecuți de prima tinerețe, și că, cel puțin în cazul copiilor și tinerilor, estompează diferențele sociale, rasiale, etnico-lingvistice, el este un instrument extrem de util în promovarea incluziunii sociale și asigurarea unei stări personale de bine necesare pentru abordarea situațiilor de zi cu zi și a dificultăților personale. În acest context, persoanele resursă din comunitățile marginalizate joacă un rol esențial în metodologia SIDFOOT. Acestea sunt modele de urmat și pot motiva copiii și tinerii din cartierele defavorizate să fie activi, să se joace, să facă sport și să adopte un stil de viață sănătos. Adevărați Agenți ai schimbării, ei sunt pregătiți și sprijiniți prin proiect în vederea creării unor medii sigure și a dezvoltării unor relații de încredere cu copiii și tinerii din comunitate.

În acest sens, partenerii din cadrul proiectului au elaborat un program de formare și un instrument IT de auto-evaluare și măsurare a impactului activității Agenților comunitari ai schimbării prin fotbal în rândul comunităților vulnerabile, iar în următoarele două luni se va desfășura în format hibrid (2-3 întâlniri fizice, restul fiind reprezentat de activitate individuală cu ajutorul platformei e-learning a proiectului) programul de formare pentru Agenții comunitari ai schimbării prin fotbal (Community Footbal Drivers). Participarea este deschisă oricărei persoane interesate, atât celor care își desfășoară activitatea în domeniul sportului (antrenor/îndrumător de fotbal, dar nu numai, profesori de educație fizică și sport etc), cât și celor care lucrează în/cu comunități vulnerabile (ONG-uri) și folosesc în activitatea cu copiii și/sau tinerii sportul (fotbalul sau alt sport de echipă) ca instrument de educație, implicare și valorificare a beneficiarilor lor. La finalul programului, participanții vor primi diplome de participare și vor fi încurajați să utilizeze instrumentul IT de auto-evaluare a activității lor pe parcursul următoarelor luni.

Pentru mai multe detalii despre acest program, dar și despre proiect, în general, se poate accesa situl proiectului https://www.sidfoot.eu/. De asemenea, pentru înscrierea în programul de pregătire și accesul la materiale doritorii se pot înscrie direct pe site, la secțiunea get involved, sau trimițând un mesaj echipei proiectului la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: