18
Sâm, Mai

sursa foto: hotnews.ro

Eveniment

SCANDAL la vila lui Băsescu din Capitală: „Petrov, achită-ți datoriile!” - Cine a vandalizat locuința fostului președinte după ce a rămas fără SPP.

UPDATE:

Fostul șef de stat a declarat că nu a făcut nicio sesizare la poliție și că era în casă, atunci când s-a întâmplat totul. Traian Băsescu spune că nu se teme de astfel de evenimente și că are psihicul bine antrenat. 

Nu am ce face, asta e! NU mă simt în pericol din cauza vandalizării gardului. Greu de spus cine mă vrea eliminat. Nu cred că am prea mulți prieteni în puterea actuală. Sunt în casă, în vilă, dar nu am văzut când a fost vandalizat gardul. Soția mea e mai emotivă, eu mai puțin. S-au sesizat repede cei de la poliție și jandarmi, eu nu am făcut nicio sesizare, nu am sunat nicăieri. Nu o voi face, autoritățile s-au autosesizat. Poate doar RA-PPS să se sesizeze pentru că le-a fost vandalizat gardul. Marian Căpățână e un șantajist, e felul lui de a face bani. Povestea Bercea-Băsescu a fost tranșată de justiție. Fratele meu nu a avut niciodată cont la BCR, el încearcă un șantaj public.

Și înainte a avut loc un proces controlat de denigare a mea. Sunt oameni care mă șochează cu ceea ce declară. Deputatul PSD Radu Cristescu inventa, fără rușine, povești, de când era el șef la Administrația Domeniilor Statului. El și un partener al lui spuneau că au fost la Dragnea, iar acesta i-a promis lui Cristescu  funcția de deputat dacă mă denigra pe mine. Eu și acum îmi asum și afirm că nu există nici măcar un cuvant care să ducă la ideea de poliție politică. Totuși, îmi asum că, ceea ce am scris este adevarat, nu o mistificare a adevărului. În cele două note sunt lucruri care s-au întâmplat.

Ce scriu unii pe gard, nu știu. Sunt unul dintre cei mai buni platnici, nu știu ce este în capul acestui om, Marian Căpățână. Cum este posibil ca, în fiecare an, acel Ceaușescu să se ducă la poarta lui Ion Iliescu cu tot felul de coșciuge. Acesta este respectul statului pentru foștii președinți. Asta e!

„NU o să scot niciodată pe tarabă secretele statului român”

În calitate de fost șef de stat, în mod categoric, sunt secrete de stat ale cărui unic deținător sunt, în urma discuțiilor și întâlnirilor cu alți șefi de stat. Dar eu nu o să scot niciodată pe tarabă secretele statului român. Nu știu pe cine incomodez, dar este evident că ceva se întâmplă. Primesc săptămânal amenzi după amenzi. Numai DSP mi-a dat 3 amenzi de 3000 de lei si 500 de lei pentru că nu am completat nișe formulare, deși aveam făcute 3 vaccinuri și testul PCR. În loc să se ocupe de calitatea asistenței medicale, cei de la DSP-uri se ocupă de amenzi. La astea sunt cei mai buni, la calitatea actului medical nu au nicio contribuție.

Am mai primit și 3 amenzi, de 5.000 de lei fiecare, de la CNAS. Pentru același lucru am avut 3 reclamații de la 3 ONG-uri, pe același lucru. Este o ofensivă împotriva mea pe mai multe planuri. Probabil că cineva vrea să mă demoralizeze, dar nu se va întâmpla așa ceva. Nu m-au speriat valurile de 16 metri înălțime, nu mă vor demoraliza niște mâzgălituri pe garduri. Mă aștept la orice, dar vă asigur că sunt pregătit pentru orice. Am un psihic robust”, a declarat Traian Băsescu pentru Realitatea PLUS.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Este scandal la vila lui Traian Băsescu. Un bărbat a scris „Petrov” pe poarta casei, numele atribuit de securitate în dosarul de colaborator. Agresorul este Marian Căpâţână, cunoscut ca un apropiat al grupării conduse de Bercea Mondial. Căpăţână este fost preşedinte al PDL Drăgăneşti-Olt, condamnat la închisoare cu executare alături de Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu.

Poliția s-a autosesizat. „Cu privire la faptul că pe gardul împrejmuitor al unui imobil ce aparține RAPPS, persoane necunoscute ar fi inscripționat, cu vopsea, un mesaj, facem următoarele precizări: În cauză, Secția 1 Poliție  efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, urmând a fi dispuse măsuri legale”, au transmis reprezentanții Poliției.

Casa familiei Băsescu dată de Guvern se află într-un punct strategic al Capitalei: este în vecinătatea Vilei Lac 3, zonă cu grad zero de securitate. 

Traian Basescu rămâne cu mai multe bunuri după ce pierde toate privilegiile odată cu declararea sa drept colaborator al Fostei Securități. Traian Băsescu nu își va pierde însă mandatul de europarlamentar, funcție pe care o deține din 2019, când a fost ales pe listele PMP. 

Cât câștigă Băsescu de la Parlamentul European

- indemnizație anuală- 83.931 euro
- diurnă anuală pentru deplasare și misiuni- 81.792 euro
- sumă forfetară anuală- 54.756 euro


CE AVERE MAI ARE TRAIAN BĂSESCU

- un apartament de 250 de mp în București, cu un loc de parcare
- două terenuri închiriate de la PMB (174 si 46 mp)
- mașină Dacia Duster din 2010
- mașină Ford B max din 2012
- bijuterii în valoare de 28.000 de euro
- ceasuri în valoare de 52.000 de euro
- tablouri în valoare de 19.000 de euro
- cont curent cu aproape 80.000 de lei
- conturi în euro cu peste 40.000 de euro și 10.000 de dolari
- două conturi de economii aferente titlurilor Tezaur (200.000 lei, respectiv 216.000 lei)
- investiții de peste 3,9 milioane de lei (peste 790.000 de euro) în titluri de stat și acțiuni Romgaz

 

 

sursa: realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: