05
Dum, Mai

Eveniment

În aceste zile se fac probe de punere în funcţiune şi recepţie la terminarea lucrărilor pentru sistemul de balizaj al Aeroportului Internaţional Braşov - Ghimbav.

"Sistemul de balizaj al aeroportului nostru este de categorie 3, care reprezintă categoria maximă în ceea ce priveşte operaţiunile de dirijare a aeronavelor în condiţii de vizibilitate redusă.

Sistemul de balizaj ajută aeronavele să aterizeze chiar în condiții de vizibilitate scăzută, până la doar 175 de metri vizibilitate în lungul pistei.

Lămpile care intră în componenţa balizajului au rolul de a delimita pista şi suprafeţele de mişcare aeroportuară şi de a le oferi pilonilor reperele vizuale de care au nevoie pentru a realiza manevrele de decolare-aterizare.

Pe amplasamentul de la Ghimbav au fost montate atât lămpi încastrate în pistă, cât şi lămpi supraterane, care conturează perimetrul pistei de decolare-aterizare, al căii de rulare şi al platformei de îmbarcare-debarcare.

Contractul pentru obiectivul „Proiectare și execuție Balizaj - contrucții și instalații - etapa a III-a AIBG, proiectare și execuție Amenajare Bandă Pistă - etapa a III-a AIBG”, în valoare totală de 65.598.566,25 lei, a fost implementat cu succes de către Asocierea Electrogrup - Electroprecizia AG SRL", a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: