19
Dum, Mai

foto: RTV

Eveniment

Val de cutremure în țara noastră în ultimele ore!

Nu mai puțin de 6 seisme s-au produs în doar 13 ore în zona seismică Vrancea. Dintre acestea trei au avut intensitatea de 3 pe scara Richter.

Un cutremur slab cu magnitudinea de 3 s-a produs miercuri dimineaţa, la ora locală 9:48, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, arată informaţiile publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, consemnează RTV.

„Da, e puţin neobişnuit să fie două cutremure de 4 pe o arie destul de restrânsă, dar per ansamblu nu ne miră cutremurele din zona Vrancea, nu sunt nişte cutremure care să ne pună probleme (…). Pe de altă parte, şi adâncimea la care s-au produs e diferită, şi distanţa e considerabilă între ele. În momentul de faţă, ne aşteptăm să mai urmeze şi alte cutremure de magnitudini mai mici, dar poate şi unul de 5 grade, că nu s-a mai produs demult, poate şi unul de 6, că sunt peste 10 ani de când nu s-a mai produs”, a explicat recent Mihai Diaconescu, seismolog INFP.

Astăzi, serviciul american de meteorologie a emis o avertizare conform căreia „valuri tsunami periculoase” se pot produce „pe coastele aflate la 300 km de epicentrul cutremurului”, îndeosebi de-a lungul coastelor din Vanuatu, o ţară insulară din Oceanul Pacific, situată în apropiere de Noua Caledonie, în urma producerii unui seism cu magnitudinea 6,8 în acea zonă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: