19
Dum, Mai

Eveniment

Tesla a semnat un acord nedezvăluit cu compania minieră braziliană Vale S.A. pentru furnizarea de nichel producătorului de mașini electrice.

Prețul nichelului, care este esențial pentru fabricarea bateriilor pentru vehicule electrice, a crescut constant chiar înainte de  conflictul din Ucraina. Războiul a început  să-l crească și mai mult și să declanșeze haosul la Bursa de Metale din Londra la începutul lunii martie.

Vale a refuzat să comenteze public contractul, dar a spus că a declarat anterior că compania vinde în prezent 5% din producția sa pe piața de vehicule electrice și intenționează să o crească la 30%-40%.

Tesla a fost mai puțin afectată de problemele lanțului de aprovizionare apărute în urma pandemiei de COVID-19, în comparație cu alți producători de automobile care au redus producția, deoarece se confruntă cu lipsa mai multor componente, inclusiv cipuri și metale pentru bateriile vehiculelor electrice, consemnează reuters.com.

În acest fel, compania lui Elon Musk a scăpat de presiunile lipsei de aprovizionare din Ucraina sau Rusia și din nou se detașează în fața altor competitori.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: