19
Dum, Mai

Eveniment

𝐔𝐧 𝐧𝐨𝐮 𝐭𝐢𝐩 𝐝𝐞 𝐚𝐛𝐨𝐧𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭, 𝐯𝐚𝐥𝐚𝐛𝐢𝐥 𝐚𝐭â𝐭 𝐩𝐞 𝐥𝐢𝐧𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐦𝐞𝐭𝐫𝐨𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐚𝐧𝐞, 𝐜𝐚̂𝐭 𝐬̦𝐢 𝐩𝐞 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐢𝐨𝐫𝐮𝐥 M𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐁𝐫𝐚𝐬̦𝐨𝐯:

În ședința Adunării Generale a Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov din 18.03.2022,s‐a aprobat prin Hotărârea AGA nr. 6 „Programul‐pilot de integrare tarifară în Zona Metropolitană Brașov” pentru transportul public local de persoane, efectuat prin curse regulate de operatorul de transport regional RATBV S.A – EXPERIMENTAL, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu data de 1.04.2022. 

Acesta vizează  crearea unor noi titluri integrate de călătorie, precum „Abonament lunar METROPOLITAN”  și „Abonament anual METROPOLITAN”, valabile pe toate liniile din Zona Metropolitană operate de RATBV S.A., cu prețul corelat cu rata de suportabilitate pentru transportul public local (3% din venitul mediu/gospodărie).

Prețul unui abonament lunar va fi de 195 lei și va putea fi achiziționat începând cu data de 1.04.2022.

De asemenea, în ședința AGA s‐a aprobat modificarea Regulamentului privind efectuarea serviciilor publice de transport persoane în unitățile administrativ‐teritoriale membre ale Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transport respectiv amenda pentru cei care călătoresc fără  bilet sau abonament, cu două  tipuri de sancțiuni contravenționale: 

„Bilet special încasat în mijlocul de transport pentru nevalidare titlu de călătorie”, pentru călătorii care nu validează titlul de călătorie la urcarea în mijlocul de transport (respectiv pentru cei care au asupra lor un titlu de călătorie, fie bilet, fie abonament, dar care nu a fost validat). Fapta va fi sancționată cu 60 lei; 

„Bilet special încasat în mijlocul de transport pentru lipsa titlului de călătorie” (respectiv cei care nu dețin asupra lor nici un titlu de călătorie). Fapta va fi sancționată 195 lei. Decizia s‐a luat pentru determinarea călătorilor care utilizează serviciul public de transport local fără să dețină un bilet sau un abonament valabil, să achiziționeze și să valideze titlul de călătorie la urcarea în mijlocul de transport. 

Facem precizarea că obligativitatea validării titlurilor de călătorie (bielete sau abonamente) este inclusă în cadrul Regulamentului privind efectuarea serviciilor publice de transport persoane în unitățile administrativ‐teritoriale membre ale Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă  a Transportului Public Brașov încă  de la momentul aprobării inițiale în anul 2018.

Acest cuantum al sancțiunilor este valabil în cazul achitării contravenției pe loc, în caz contrar, se achită un tarif dublu, respectiv 120 lei și 390 de lei. Noul cuantum al sancțiunilor este valabil tot începând cu data de 1 aprilie 2022, pe liniile operate de RATBV S.A. și Servicii Săcelene S.R.L., informează Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: