18
Sâm, Mai

sursa foto: realitatea.net

Eveniment

Astăzi se împlinește o lună de la debutul invaziei trupelor rusești în Ucraina.

Oricum am privi situația, bilanțul acestei prime luni este unul tragic, fie că vorbim de numărul morților sau de pagubele materiale provocate de tirul de bombardamente din zonele rezidențiale sau alte acțiuni militare îndreptate împotriva civililor. Armata Roșie a suferit însă și ea pierderi importante, chiar dacă Kremlinul se străduiește din răsputeri să ascundă adevăratul bilanț al războiului, mai ales față de proprii săi cetățeni.

Vorbim despre aproximativ 15.800 de invadatori ruși uciși în această primă lună, informează Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, într-o postare pe Facebook, potrivit Ukrinform.

Pierderile totale ale Rusiei din 24 februarie și până pe 23 martie:

- aproximativ 15.800 de angajați,
- 530 de tancuri,
- 1.597 vehicule blindate de luptă,
- 280 de unități de artilerie,
- 82 de sisteme MLR,
- 47 de sisteme de apărare aeriană,
- 108 avioane de război,
- 124 elicoptere,
- 1.033 vehicule militare,
- 4 vase,
- 72 de camioane cu rezervor de combustibil,
- 50 de drone
- 16 unități de echipamente speciale.

Celor de mai sus li se adaugă victoria înregistrată chiar astăzi de partea ucrainean. Mai exact, marina ucraineană a distrus o mare navă rusă de desant, cunoscut și sub numele de navă de debarcare, în portul Berdiansk de la Marea Neagră.

Ca și până acum, Forțele Armate ucrainene atrag atenția asupra faptului că datele sunt în curs de actualizare, calculul fiind complicate de intensitatea mare a ostilităților.

Un vas de debarcare sau navă de desant este o navă echipată special, destinată să faciliteze transportarea pe uscat a forțelor de debarcare, a infanteriei și vehiculelor de pe mare pe uscat în timpul unui asalt amfibiu.

Navele de desant au apărut datorită situației create în cel de-al Doilea Război Mondial odată cu invazia americană a Normandiei, când pe țărmul ocupat de inamic trebuia debarcat o mare cantitate de echipament militar și trupe.

 

 

sursa: realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: