18
Sâm, Mai

Eveniment

Ministerul Afacerilor Interne anunță într-o adresă posibilitatea de a rechema în activitate sau a reîncadra, fără concurs, cadre militare sau polițiști care au trecut în rezervă sau cărora le-au încetat raporturile de serviciu.

Solicitarea Ministerului Afacerilor Interne, trimisă către 39 de structuri, apare în contextul în care România se confruntă cu un val de refugiați din Ucraina.

Având în vedere intrarea în vigoare a OUG nr. 20/2022 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri de sprijin și asistență umanitară, în contextul situației care generează un aflux masiv de persoane din Ucraina, unitățile Ministerului Afacerilor Interne pot rechema în activitate / reîncadra, fără concurs, cadre militare / polițiști care au trecut în rezervă/cărora le-au încetat raporturile de serviciu”, se arată în documentul obținut de Stiripesurse.ro.

Adresa a fost trimisă mai multor structuri din subordinea MAI.

Gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este, în prezent, de 86,3%, a anunţat, miercuri, Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat transmis de MAI, de la începerea conflictului din Ucraina, 4.268 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Dintre aceştia, 17 au solicitat în ultimele 24 de ore, scrie Agerpres.

Aceşti cetăţeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională, reaminteşte MAI.

Ministerul de Interne menţionează că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 9.295 de cetăţeni ucraineni.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: