28
Dum, Apr

Eveniment

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromul Down, beneficiarii Centrului de Zi „Casa Soarelui“, aparținând Complexului de Servicii Cristian din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, au fost întâmpinați de angajații centrului cu o serie de surprize, dulci sau muzicale.

Cei zece beneficiari, cu vârste între 18 și 42 de ani, au avut parte de o serbare cu muzică, dans şi voie bună, cu pizza și sucuri, menită să-i facă să se simtă apreciaţi, ca participanţi activi şi valoroşi în comunitate.

Activităţile din acest an au avut un impact deosebit asupra lor, cu atât mai mult cu cât vin după doi ani de restricţii, în care mulţi dintre ei nu s-au mai întâlnit.

În anul 2006, Organizaţia Internaţională a Persoanelor cu Sindromul Down a decis celebrarea, în mod oficial, a zilei dedicate Sindromului Langdon – Down la data de 21 martie, adică cea de-a 21-a zi a lunii a treia din fiecare an, ca urmare a afecțiunii genetice care cauzează sindromul în cauză: persoanele cu sindrom Down prezintă 47 de cromozomi (în loc de 46), cu 3 cromozomi în perechea 21 (în loc de 2). Cinci ani mai târziu, pe data de 19 decembrie 2011, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a declarat ziua de 21 martie drept „Ziua mondială a sindromul Down”, recomandând tuturor statelor membre, organizaţiilor internaţionale, agențiilor/organizațiilor din Sistemul ONU şi societății civile, să ajute la popularizarea greutăților aferente acestei boli cromozomiale prin sensibilizarea opiniei publice.

Prima ediție a acestei zile a avut loc în anul 2012.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: