30
Mar, Apr

Eveniment

Asociația SINAPTICA, în calitate de partener național și Inspectoratul Școlar Județean Brașov, în calitate de partener asociat, anunță distribuirea a 24 de roboți educaționali către 15 unități de învățământ din județul Brașov.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Erasmus+ Robotics Versus Bullying – RoBy 612872-EPP-1-2019-1-IT-EPPKA3-PI-FORWARD, implementat, în România, de Asociația SINAPTICA. Cei 24 de roboți, împreună cu platformele de joc, vor fi folosiți pentru realizarea de activități educaționale dedicate prevenirii fenomenului bullying în mediul școlar. Aceste activități, de tip non-formal, facilitează înțelegerea de către copii a emoțiilor, acțiunilor și atitudinilor implicate în incidentele de tip bullying și contribuie la reducerea incidenței acestui fenomen.

În același timp, cadrele didactice vor avea la dispoziție atât un instrument inovator, cât și o metodă nouă pentru ca procesul educațional să fie cât mai atractiv și mai adaptat copiilor de astăzi.

După distribuirea roboților, cadrele didactice interesate vor beneficia de o instruire gratuită oferită de Asociația SINAPTICA, prin care acestea vor dobândi competențe noi, necesare includerii roboților educaționali în procesul didactic, precum și o actualizare a cunoștințelor psihopedagogice care facilitează înțelegerea comportamentelor copiilor și tinerilor implicați în incidente de bullying.

Evenimentul se va desfășura în ziua de 24 martie 2020, începând cu ora 10.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Brașov, din Brașov, str. Șirul Gheorghe Dima, nr. 4, sala 211. Pentru orice informații suplimentare vă stăm la dispoziție prin e-mail, la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau prin telefon, la nr. 0723996657, Ionică Pîrvu.

Alte detalii despre proiect pot fi aflate din pagina web https://www.roboticavsbullismo.net/ro/.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: