17
Vin, Mai

Eveniment

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov informează contribuabilii persoane fizice că pot depune formularul 230” Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat” până cel târziu la data de 25 Mai 2022, sub sancţiunea decăderii.

Formularul 230 ”Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat” se completează şi se depune astfel:

- prin intermediul serviciului Spaţiul Privat Virtual, secţiunea Depunere Declaraţie unică şi alte formulare SPV-PF accesând linkul: https://formularespv-pf.anaf.ro/;

- prin portalul e-guvernare;

- la organul fiscal competent (în raza căruia contribuabilul îşi are domiciliul);

- prin poştă cu confirmare de primire;

- direct la registratura organului fiscal;

- sau se poate opta pentru depunerea cererii la entitatea nonprofit/unitatea de cult, beneficiara sumei. Entitatea nonprofit/unitatea de cult care primeşte cereri de la contribuabili are obligaţia de a transmite la organul fiscal competent doar prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, formularul «Situaţie centralizatoare a datelor cuprinse în formularul 230». În această situaţie, originalul cererilor 230, în format hârtie, se păstrează de către entităţile nonprofit/unităţile de cult şi sunt puse la dispoziţia organului fiscal la solicitarea acestuia.

Formularul 230 pdf inteligent poate fi descărcat de pe site-ul www.anaf.ro accesând linkul: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/230.html

Baza legală: Monitorul Oficial Partea I nr. 96 din 31 ianuarie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 80/2022 privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 15/2021 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii şi a unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private conform legii, precum şi a modelului şi conţinutului unor formulare.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: