06
Lun, Mai

Eveniment

Subprefectul Lucian Pătrașcu îi solicită lui Allen Coliban prelungirea până pe data de 25 martie 2022 a perioadei de depunere a dosarelor pentru finanțarea anvelopării blocurilor prin programul PNRR.

Astăzi, brașovenii se confruntă cu creșterea facturilor la utilități. Prețul gazelor și al energiei electrice dau peste cap bugetele cetățenilor. Costurile cu încălzirea locuințelor au crescut.

Anveloparea blocurilor înseamnă eficientizarea consumului și, implicit, facturi mai mici pentru oameni și un plus de confort. Mai înseamnă și schimbarea aspectului blocurilor, aducând un plus la capitolul estetic.

În sprijinul acestui demers, există un program de finanțare ce face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Conform acestui program, asociațiile de proprietari care doresc reabilitarea termică a blocului ar trebui să depună documentația pentru finanțare până la data de 18 martie 2022 inclusiv.

Dar, din păcate pentru noi, Primăria Brașov a publicat această informație în data de 9 martie 2022 pe site-ul primăriei. Acest anunț nu a fost făcut public nici pe pagina de Facebook a Primăriei Brașov, nici nu a făcut obiectul unei conferințe de presă. A fost doar o informație postată pe site, fără a fi promovată. Mai mult decât atât, alte primării din România au anunțat acest proiect încă de la mijlocul lui februarie 2022.

Rea-voință sau management defectuos? Sau amândouă?

"Nu accept ca din cauza greșelii unui om, din cauza inconștienței primarului care a ținut ascuns acest proiect și nu l-a comunicat corespunzător, să aibă de suferit brașovenii.

Ce a făcut Coliban este rușinos pentru un primar care flutură steagul transparenței și informării!

Brașovul înseamnă și administratori de bloc, și asociații de proprietari care au și alte lucruri de făcut decât să-i urmărească lui Coliban orice mișcare mai mult sau mai puțin inspirată pe  Facebook. Și nu sunt nici angajați la corporațiile multinaționale, ca să fie familiarizați cu termenul de „deadline”!

Ca atare, solicit public prelungirea termenului de depunere a dosarelor pentru anveloparea blocurilor prin PNRR până pe data de 25 martie 2022. Oamenii au nevoie de timp pentru a completa dosarele necesare, și ulterior pentru a le rectifica dacă ceva nu este în regulă.

Solicit o mai mare implicarea a Primăriei Brașov în problemele cetățenești reale.

Brașovenii nu trebuie sa plătească zi de zi pentru ignoranța, diletantismul și impostura lui Coliban. Să vă fie rușine, domnule primar! Să le cereți public scuze brașovenilor care și-au pus speranța în dumneavoastră în legătură cu proiectele de anvelopare, cărora le-ați dat un termen de numai nouă zile pentru depunerea documentației!

Un bun manager rezolvă lucrurile, un manager extraordinar le prevede. Dumneavoastră nu reușiți nici să le preveniți, dar nici să le și rezolvați.

Discursurile politicianiste nu vor aduce înapoi banii brașovenilor ce vor fi cheltuiți aiurea din cauza incompetenței de care dați dovadă și a incapacității de a vă concentra pe lucrurile cu adevărat importante .

Pe lângă afectarea bugetelor cetățenilor și imaginea Brașovului are de suferit din cauza faptului că blocurile nu sunt reabilitate în marea lor majoritate. Municipiul nostru se situează printre primele orașe turistice din România. Brașovul a fost vizitat în 2019 de aproximativ 1,4 milioane de turiști, în 2020, an pandemic, de 715.000 de turiști, și în 2021, an de asemenea pandemic, de 1 milion de turiști.

Avem nevoie de orice buget disponibil pentru a-l investi în Brașov. Avem nevoie ca banii publici să fie cheltuiți responsabil pentru confortul cetățeanului din Brașov. Avem nevoie să fim aproape de brașoveni și să privim cu empatie nevoile lor reale", a declarat Lucian Pătrașcu.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: