18
Sâm, Mai

Eveniment

Filarmonica Brașov propune un concert cu tineri muzicieni pe 17 martie.

Joi, 17 martie, începând cu ora 19, la Filarmonica Brașov va avea loc un concert al cărui soliști vor fi trei tineri câștigători ai bursei “Moștenitorii României Muzicale”.

Soprana Aida Pascu, percuționistă Sara Gheorghe (care va cânta la marimbă) și pianistul Dominic Ilisz vor cânta alături de orchestra Filarmonicii Brașov.

Soprana Aida Pascu are 21 de ani și este studentă a Universității Naționale de Muzică din București. Cântă pe scenă din anul 2008.

În 2019 a debutat ca solistă într-o producție a Studioului experimental.

Ludovic Spiess al Operei Naționale București. A obținut medalia de aur în cadrul Vienna International Competition și marele premiu la Grand Prix George Enescu de la Paris.

Percuționista Sara Gheorghe are 18 ani și a studiat la Arad, în prezent fiind studentă a Universității de Muzică și Arte din Viena. A făcut parte din ansamblul Filarmonicii din Arad, iar din 2019 este și membră a Orchestrei Române de Tineret.

Pianistul Dominik Ilisz are 17 ani și a studiat la Oradea, în prezent fiind student la clasa de excelență a Universității din Debrecen. Are un vast palmares de premii naționale și internaționale, precum și prezențe ca solist la mai multe filarmonici din România.

Bursa Moștenitorii României Muzicale; este oferită de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera și are ca scop susținerea valorilor artei interpretative românești din domeniul muzicii clasice. Bursa se adresează tinerilor muzicieni cu vârste între 16 și 24 ani.

Concertul va fi dirijat de maestrul croat Andrej Vesel, care este un reprezentant de seamă al tinerei generații de dirijori. În program sunt piese de Ludwig van Beethoven, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Richard Wagner, Ruggero Leoncavallo și alții.

Biletele sunt disponibile la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe siteul bilet.ro. Ca urmare a ridicării restricțiilor impuse instituțiilor de cultură, accesul în Sala Patria se face de acum fără prezentarea unui certificate verde sau a unui test covid negativ. Astfel, melomanii care au dorit să asculte concerte și nu au putut, au acum ocazia să participe la acestea fără restricții.

Joia viitoare, pe 24 martie, Filarmonica Brașov propune un concert dirijat de maestrul David Crescenzi, care îl va avea ca solist pe Alexandru Anastasiu, care va cânta la vibrafon și marimbă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: