19
Dum, Mai

Eveniment

Poliția locală a mai sancționat o persoană pentru un depozit de deșeuri pe câmp.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Activitate Comercialǎ și Protecția Mediului au identificat o nouă depozitare de deșeuri din construcții, haine, cabluri, piei de animale etc. pe câmpul adiacent străzii Cucului din cartierul Bartolomeu. În grămezile de deșeuri de toate tipurile, după cercetări minuțioase, au fost găsite indicii care au condus la sursa acestora, respectiv un imobil situat în comuna Cristian. Așa că proprietara imobilului s-a trezit la poartă cu polițiștii locali din Brașov. Aceasta a recunoscut că a făcut curățenie în gospodărie în urmă cu câteva zile și l-a trimis pe băiatul care o ajuta să scape de gunoaie; băiatul a făcut două transporturi cu căruța până pe câmpul din Brașov.

Persoana vinovată de abandonarea deșeurilor a fost sancționată contravențional conform OUG nr.195/2005 privind protecția mediului, cu amendǎ în cuantum de 3.000 lei și s-a dispus ca sancțiune complementarǎ ridicarea deșeurilor depozitate și curățarea terenului, în sarcina și pe cheltuiala ei. Imediat după vizita polițiștilor locali din Brașov, contravenienta a ridicat deșeurile aruncate din zona respectivǎ.

Le punem în vedere cetǎțenilor din municipiul Brașov cǎ sancțiunile prevǎzute în asemenea cazuri nu sunt deloc de neglijat. Potrivit OUG nr.195/2005 privind protecția mediului, amenzile pentru persoanele fizice sunt cuprinse între 3.000 lei și 6.000 lei, iar pentru cele juridice între 25.000 lei și 50.000 lei.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: