17
Vin, Mai

Eveniment

Următoarele două localități din lista celor cu investiții în infrastructura de apă și canalizare sunt Codlea și Ghimbav.

Acestea sunt incluse în „Proiectul regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Brașov / Regiunea Centru”.

Localitățile care vor beneficia de investiții prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare și a Programului Operațional de Dezvoltare Durabilă sunt: municipiile Brașov, Săcele, Codlea, orașele Rupea, Ghimbav, comunele Hoghiz, Prejmer, Hărman, Feldioara, Hălchiu, Sânpetru, Bod și Homorod. 

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 250 de milioane de Euro.

În municipiul Codlea, va fi dezvoltată infrastructura de apă potabilă, prin extinderi și reabilitări de conducte, pe o lungime de 6,8 km, pe un număr de 28 de străzi.

De asemenea, vor fi realizate lucrări și pentru extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare, pe o lungime de aproximativ 6,9 km, pe un număr de 25 de străzi.

În plus, pentru Codlea mai sunt planificate conducte de refulare și un Sistem SCADA local. Valoarea totală a investițiilor pentru acest municipiu este de 4,9 milioane de euro, fără TVA.

În municipiul Ghimbav, vor fi realizate lucrări pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă, pe o lungime de 7,6 km, pe un număr de 12 străzi. La canalizare, acestea se vor desfășura pe o lungime de 4,7 km, pe un număr de 3 străzi.

În plus, pentru Ghimbav mai sunt proiectate următoarele:

- Realizarea unei stații de clorinare

- Reabilitarea unui castel de apă

- Instalarea unui sistem SCADA local

Valoarea totală a investițiilor pentru municipiul Ghimbav este de 5,7 milioane de euro, fără TVA.

Aceste lucrări vor contribui la îmbunătățirea calităţii vieții locuitorilor din Codlea și Ghimbav, prin accesul la servicii de apă și canalizare, conform standardelor europene.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: