20
Lun, Mai

Eveniment

Între 24 și 27 februarie 2022, iubitorii de muzică din oraș se vor bucura de Zilele Dragobetelor la Filarmonica Brașov.

Anul acesta, Filarmonica Brașov propune melomanilor din Brașov o serie de evenimente muzicale dedicate sărbătorii de Dragobete. Muzica va răsuna la Filarmonica Brașov de joi până duminică.

Programul de Dragobete începe joi, 24 februarie la ora 19 cu un concert simfonic. Orchestra Filarmonicii Brașov va fi dirijată de maestrul Cristian Oroșanu, iar solistul serii va fi violonistul Remus Azoiței. Pentru acest concert, biletele au fost deja aproape epuizate, dar, cei ce vor totuși să asculte acest concert mai au o șansă joi dimineață de la ora 10, când va avea loc repetiția cu public.

A doua zi, vineri, 25 martie, pianistul Horia Mihail și violoncelistul Filip Papa îi așteaptă pe brașoveni la un recital intitulat Goodbye Again, care va cuprinde multe piese din filme celebre.

În program este Sonata nr. 2 în Fa major pentru pian şi violoncel, op. 99 de Johannes Brahms și lucrări de Morricone, Rota, Piazzolla, Cosma, Last, Mancini, Delerue, Papp, Myers și Auric, aranjate de Gian Luigi Zampieri.

Sâmbătă vor avea loc două evenimente: Primul este un spectacol de magie și muzică pentru copii, care va avea loc de la ora 10:30 la Sala Patria. Acesta îi va aduce pe scenă pe pianista bucureșteană Mădălina Pașol, care vine pentru prima oară la Filarmonica Brașov, și pe magicianul Magitot, cunoscut pentru aparițiile sale TV, în special pentru prezența sa în emisiunea Românii au talent.

Apoi, seara, de la ora 19, publicul este așteptat la un concert cu totul deosebit. Orchestra Filarmonicii Brașov va cânta piese culese din folclorul românesc, alături de mai mulți soliști celebri. Astfel, publicul îi va putea asculta pe Petrică Pană (vioară), Georgiana Pană (nai), Ion Miu (țambal), Ilie Calofir (acordeon) și Mihai Stănescu (contrabas).

Ultima zi din micul festival al filarmonicii propune un concert cu Athenaeum Brass Quintet, o formație camerală compusă din instrumentiști din Orchestra simfonică a Filarmonicii “George Enescu”, din Orchestra Națională Radio și de la Opera Natională București. ABQ abordează un repertoriu foarte bogat și divers, care cuprinde partituri de la baroc la jazz și pop, rearanjate pentru cvintet de alamă.

Biletele pentru toate evenimentele se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe bilet.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: