20
Lun, Mai

Eveniment

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov informează contribuabilii persoane juridice că, în Monitorul Oficial nr.100 din 1 februarie 2022 a fost publicat O.M.F. nr. 85 din 26 ianuarie 2022 privind principalele aspecte legate de întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale şi a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor, precum şi pentru reglementarea unor aspecte contabile.

Termenele de depunere sunt:

- 60 de zile de la încheierea exercițiului financiar pentru depunerea declarației de inactivitate de către entitățile care nu au desfășurat activitate de la constituire până la sfârșitul exercițiului financiar de raportare;

- 90 de zile de la încheierea fiecărui an calendaristic pentru depunerea raportărilor contabile de către persoanele juridice aflate în lichidare;

-120 de zile de la încheierea exercițiului financiar pentru depunerea situațiilor financiare de către asociații, fundații, subunități cu sediul în străinătate, etc.

-150 de zile de la încheierea exercițiului financiar pentru depunerea situațiilor financiare de către societățile comerciale, societățile/companiile naționale, regiile autonome, institutele naționale de cercetare-dezvoltare.

Situațiile financiare/raportările anuale se întocmesc cu ajutorul programelor de asistență existente pe site-ul www.anaf.ro - secţiunea Servicii on-line/Declaraţiielectronice/Descărcare declaraţii și se depun în format hârtie și în format electronic la unitățile ANAF sau la oficiile poștale, prin scrisori recomandate cu confirmare de primire, sau numai în formă electronică pe portalul www.e-guvernare.ro, semnate cu certificat digital calificat.

Pentru evitarea neconcordanțelor, contribuabilii sunt rugați să aibă în vedere verificarea coerenței și corectitudinii datelor și corelarea informațiilor reflectate în declarațiile de impozite și taxe cu informațiile/datele/impozitele înscrise în situațiile financiare/raportările anuale.

Prezentarea informațiilor în situațiile financiare anuale se efectuează cu respectarea prevederilor reglementărilor contabile aplicabile, respective Reglementările contabile privind situaţiile financiare anuale individuale şi situaţiile financiare anuale consolidate (OMFP 1802/2014) sau Reglementările contabile conforme cu Standardele Internaţinale de Raportare Financiară (O.M.F.P nr. 2844/2016).

Contribuabilii pot obţine informaţii suplimentare:

- prin Formularul Unic de Contact aferent link-ului: https://www.anaf.ro/asistpublic/;

- telefonic, apelând Call Center-ul A.N.A.F la nr. 031.403.91.60;

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: