09
Joi, Mai

Eveniment

Activitate intensă a salvamontiștilor brașoveni, în acest weekend.

În data de 12.02.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 10 cazuri. Trei au fost predate echipajelor SAJ/SMURD venite în sprijin, pentru a fi transportate către unitățile spitalicești.

O persoană care a părăsit voluntar domeniul schiabil a căzut într-o groapă, lovindu-se de o piatră. Altă persoană, plecată să se plimbe pe Drumul Serpentinelor de pe Tâmpa, a rămas blocată din cauza stratului de zăpadă înghețat. Salvatorii montani i-au montat o pereche de snowlineri pe încălțări, pentru a putea fi evacuată. De asemenea, mai vorbim și de o persoană în stare de ebrietate, care a trebuit coborâtă din zona superioară a Masivului Postăvaru, după oprirea instalațiilor de transport pe cablu.

Ieri, 13.02.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 10 cazuri, totalizând 11 persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate în partea superioară a masivului, după închiderea instalațiilor de transport pe cablu.

Trei au fost predate echipajelor SMURD venite în sprijin, pentru a fi transportate către unitățile spitalicești.

O persoană a necesitat ajutor pe Tâmpa, iar alte două au fost coborâte de pe masiv după închiderea instalațiilor de transport pe cablu, deoarece nu știau să schieze. O altă persoană, aflată în drumeție, care coboară în stațiune pe pârtia de schi Drumul Roșu, a alunecat din cauza încălțărilor inadecvate și a stratului de zăpadă dur și s-a accidentat, suferind un traumatism la nivelul membrului inferior. Totodată, s-a mai primit un apel legat de o persoană blocată în zona Carierei de pe Dealul Melcilor, care ulterior s-a dovedit a fi voluntar acolo.

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 269 de cazuri, totalizând 288 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care a trebuit să fie evacuate.

 

RECOMANDĂRI SALVAMONTIȘTI

Purtați întotdeauna echipament adecvat care să vă protejeze de precipitații, vânt și care să vă ofere confortul termic de care aveți nevoie.

Echipamentul adecvat trebuie întotdeauna dublat și de un echipament de protecție, din care să nu lipsească casca, ochelarii, mănușile de schi și nu în ultimul rând protecția de coloană.

Dați dovadă de responsabilitate în practicarea sporturilor montane de iarnă, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jurul vostru!


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: