09
Joi, Mai

obiectivdesuceava.ro

Eveniment

S-au identificat aparate de zbor folosite de contrabandişti ucraineni pentru a pătrunde ilegal pe teritoriul României.

Un raport al grănicerilor cernăuţeni, făcut public de presa de limbă ucraineană, arată că au fost găsite şi reţinute în total 8 aparate de zbor numai pe raza de competenţă teritorială a Direcţiei de Grăniceri Cernăuţi, din care trei erau avioane AN-2.

Potrivit raportului, au mai fost capturate un avion Picas, 2 aeroshootere (aeronavă uşoară, care constă din două module – un cărucior prevăzut cu motor, scaune şi sistem de control şi o singură “aripă” asemănătoare cu o paraşută) şi 2 vehicule aeriene fără pilot. Se presupune că respectivele vehicule aeriene – cu sau fără pilot – erau utilizate însă nu doar pe relaţia Ucraina – România, ci şi în legătură cu Republica Moldova.

Asociaţia Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei a cerut, în trecut, şefului MAI, Lucian Bode, printr-o scrisoare publică, să clarifice incidentul cu privire la avionul suspect de contrabandă care a intrat ilegal în România în noaptea de 6 spre 7 august 2021, fiind depistat de grănicerii ucraineni la întoarcerea în statul vecin.

Asociaţia a criticat lipsa unei informări, a unui comunicat sau a unei precizări pe tema incidentului, în condiţiile în care România este o ţară membru al UE şi NATO, cu angajamente ferme în faţa partenerilor noştri de protejare a frontierelor.

 

Sursa: epochtimes-romania.com


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: