09
Joi, Mai

Eveniment

Veste excelentă de la clasele a XII-a: Noela Szeker (XII E) a fost acceptată la Facultatea de Arhitectură Homerton College, Universitatea Cambridge.

Acolo Noela își va continua pasiunea pentru arhitectură, despre care ne mărturisește: "Mi-a plăcut mereu să privesc lucrurile în esența lor, să le înțeleg substratul. Consider că arhitectura se bazează pe acest principiu, fiind un joc al artei și al matematicii, în care cele două se completează reciproc. Arhitectura este, în fundament, despre oameni, despre înțelegerea sentimentelor și a nevoilor acestora și transpunerea lor, mai apoi, într-un ansamblu structural.

Aceasta nu se raportează doar la interiorul, uneori opac al persoanelor, cât și la anumite întrebări fundamentale despre spațiu și timp, interior și exterior, lumini și umbre etc. Astfel, orice clădire transmite ceva, orice detaliu trădează un anumit indiciu despre așa-zisa "poveste din spatea acelui loc.

Când am ales arhitectura m-am gândit tocmai la aceste aspecte, dorindu-mi să proiectez clădiri care sa reflecte o anumită poveste și care sa fie funcționale, pliându-se pe ideea pentru care au fost inițial concepute."

Colegiul "Andrei Șaguna" din Brașov a creat o tradiție din a oferi, an de an, elevi de elită care sunt acceptați la cele mai importate universități din lume.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: