09
Joi, Mai

Eveniment

Primarul a decretat starea de urgenţă.

Primarul oraşului Ottawa, Jim Watson, considerând situaţia "scăpată de sub control" în localitatea paralizată de peste o săptămână de opozanţii măsurilor sanitare, a declarat duminică "stare de urgenţă" în capitala Canadei, iar poliţia s-a înăsprit tonul împotriva manifestanţilor.

Protestele, care au început la Ottawa sâmbătă, 29 ianuarie, s-au extins în alte oraşe mari canadiene în weekend, în timp ce zeci de camioane şi protestatari au continuat să paralizeze centrul capitalei duminică.

Mai devreme, Jim Watson a judecat „situaţia complet scăpată de sub control (la Ottawa), deoarece protestatarii sunt cei care fac legea. Sunt pe cale să pierdem bătălia, trebuie să ne luăm înapoi oraşul”, a subliniat primarul, considerând „inacceptabil” comportamentul protestatarilor care blochează străzile din centrul oraşului de sâmbătă şi claxonează neobosit cu camioanele lor de mare tonaj.

Poliţia din Ottawa, criticată pentru că nu a ştiut să prevină paralizarea centrului capitalei, a anunţat, la rândul său, intenţia de a împiedica aprovizionarea protestatarilor, în special cu combustibil. „Oricine încearcă să aducă sprijin material (combustibil etc.) manifestanţilor riscă să fie arestat. Această măsură este de acum în vigoare”, a avertizat ea într-un mesaj pe Twitter.

Mişcarea, numită „Convoiul libertăţii”, viza la origine să protesteze împotriva deciziei de a obliga, de la jumătatea lunii ianuarie, şoferii de camion să fie vaccinaţi pentru a trece frontiera dintre Canada şi Statele Unite, dar s-a transformat rapid într-o mişcare împotriva măsurilor sanitare în ansamblu.

 

Sursa: RTV


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: