19
Dum, Mai

sursa foto: Adrian Vestea/facebook

Eveniment

Pentru prima dată în existenţa sa, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov a fost dotat cu un computer tomograf de înaltă performanţă.

Este un aparat mult aşteptat şi dorit de cadrele medicale care se ocupă de îngrijirea micilor pacienţi, deoarece prin intermediul său sunt asigurate diagnosticarea corectă şi rapidă a unor probleme grave de sănătate, ghidarea investigaţiilor sau tratamentelor necesare şi monitorizarea unor afecţiuni.

Achiziţia acestui aparat, care a costat 1.418.480 lei, s-a realizat cu fonduri din bugetul judeţean pe anul 2021.

În paralel cu procedurile obligatoriu de parcurs în cazul unei achiziţii de acest gen, conducerea Spitalului Clinic de Copii Braşov a desfăşurat lucrările de amenajare a spaţiului din cadrul Laboratorului de radiologie şi imagistică, astfel că echipamentul a putut fi instalat cu succes.

Mai este nevoie de primirea autorizării din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, pentru ca noul CT să poată fi pus în funcţiune.

"Ne apropiem de sfârşitul unui an greu din punctul de vedere al crizei sanitare, dar fructuos în privinţa investiţiilor, un an în care am reuşit să ducem la bun sfârşit multe dintre proiectele pe care ni le-am propus la cele şase spitale din subordinea noastră.

Modernizarea sistemului sanitar este o preocupare permanentă a administrației județene brașovene!", a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Ioan Veștea.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: