03
Vin, Mai

sursa foto: realitatea.net

Eveniment

Klaus Iohannis se gândește doar la viitorul lui.

Șeful statului este vinovat de haosul politic în care s-au trezit românii, într-o perioadă în care mor mii și mii de oameni din cauza pandemiei Covid. Care au fost mutările lui Iohannis? Ce plan a avut președintele? Invitat la Realitatea PLUS, Liviu Dragnea a devoalat planul pus la cale de șeful statului împreună cu PNL, PSD si directorul SRI, Eduard Hellvig. 

"Când am sprijinit Guvernul Ciolos, eram în situația în care România nu mai putea fi guvernată decât de cel pe care-l punea Iohannis. Acum nu e așa. De ce, de exemplu, a făcut PSD-ul mișcarea asta? De ce nu au cerut ei postul de prim ministru? Ii acuzam (că nu intra ei la guvernare, acum câteva săptămâni, n.r.) pentru ca știam de înțelegerea pe care au avut-o în septembrie, la discuția cu Iohannis, unde au fost Ciolacu, Hellvig, Bode si Cițu. Nu știu unde a fost întâlnirea, întrebați-l pe Pahonțu. O întâlnire care a avut loc și unde s-a discutat ca USR să fie scos de la guvernare, ca PSD să facă această alianță cu PNL, să modifice Constituția pentru a face din România republică parlamentară ca să meargă Iohannis premier și vedem cine o sa fie președintele ales de Parlament. Tot ce se întâmplă în această perioadă are legătură doar cu 2024", a spus Liviu Dragnea, duminică, la Realitatea PLUS. 

În opinia fostului lider social-democrat, se urmărește modificarea Constituției, țara să fie republică parlamentară și președintele să nu mai fie ales de popor, ci de Parlament. 

Întrebat pentru ce se vrea modificarea Constitutiei, Dragnea a explicat: "Pentru modificarea sistemului de alegere a președintelui. Miza e viitorul președintelui Iohannis. Explicația e simplă: așa s-a primit ordin la PSD, așa fac."

"De ce trebuie să tăiem noi un cireș pentru că o cireașă este putredă? De ce trebuie să modificăm noi forma de guvernământ din România pentru că am avut un președinte care a călcat in picioare Constituția? De ce n-am putea să votăm un președinte care să respecte Constituția? Poporul român nu e în situația în care să poată să analizeze această problemă a formei de guvernământ", a mai spus Dragnea.

"Eu le spun celor care au constatat faptul ca Iohannis a facut numai rele că, dacă sunt de acord cu asta, Iohannis va continua să facă rele din postul de prim ministru cu puteri mai mari decât are prim ministrul astăzi", a avertizat Dragnea.

 

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: