03
Vin, Mai

Eveniment

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan VEȘTEA, a vizitat amplasamentul Aeroportului Internaţional Braşov.

Şantierele sunt într-o evoluţie continuă şi într-un progres bun. Avem două contracte care astăzi sunt în implementare: pe de o parte sunt cele şapte obiecte – remiza PSI, clădirea energetică, porţile de control acces, gospodăria de apă, drumul tehnologic, drumul de acces spre aeroport şi parcarea din faţa terminalului, iar pe de altă parte avem în lucru sistemul de televiziune cu circuit închis, devierea canalului Besălcin, drumul perimetral şi gardul amplasamentului. Anul trecut am fost nevoiţi să reziliem un contract de lucrări, deoarece a avut un progres foarte lent, de doar 12%, şi a trebuit să reluăm procedura de achiziţie. În momentul de faţă vă pot asigura că toate lucrările pe care le-am contractat sunt în grafic”, a spus şeful administraţiei județene.

Acesta a menționat că în această perioadă Consiliul Județean desfășoară achiziția pentru tot ce înseamnă echipamentele de radionavigație, o etapă de lucru obligatoriu de parcurs pentru funcționalizarea Aeroportului Internațional Brașov.

Suntem în etapa de evaluare tehnică a singurei oferte depuse, după care urmează evaluarea din punct de vedere economic şi raportul final al procedurii. Ne-am propus ca împreună cu reprezentanții ROMATSA, care ne ajută în procedurile de evaluare, precum și cu specialiștii firmei care va furniza echipamentele de radionavigație să realizăm un grafic de implementare a serviciilor de navigație aeriană și să putem comunica într-un timp cât mai scurt data exactă la care se va putea decola și ateriza pe Aeroportul Brașov”, a spus șeful administrației județene.  

Președintele CJ a survolat amplasamentul Aeroportului de la Ghimbav și a prezentat pe pagina sa de socializare, în direct, stadiul lucrărilor, estimat la un progres de peste 70%.

Gospodăria de apă este într-un progres avansat, clădirea energetică este finalizată şi în momentul de față se lucrează la interior pentru dotarea cu aparatura necesară. Cele două posturi de control acces sunt și ele construite. Remiza PSI este în lucru, aici urmând să fie aduse utilajele de intervenții pe care le avem achiziționate. Drumul tehnologic care face legătura între terminal și remiza PSI a ajuns aproape de finalizare. Lucrările la drumul de acces la aeroport dinspre Ghimbav s-au încheiat, în timp ce la parcarea din fața terminalului încă se lucrează. De asemenea, numeroase utilaje sunt prezente pe șantierul de construcție a drumului perimetral”, a explicat Adrian-Ioan VEȘTEA.

Președintele CJ Brașov și-a exprimat încrederea că anul viitor vom putea avea primul zbor de pe Aeroportul Brașov - primul aeroport construit de la zero în România, după anul 1974.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: