18
Sâm, Mai

Eveniment

Miniştrii USR PLUS au protestat faţă de introducerea pe neaşteptate a unei Ordonanţe de Urgenţă pe agenda şedinţei de guvern de ieri dimineaţă, aşa că aceasta a fost suspendată.

Deşi se anunţase că şedinţa se va relua la ora 19, acest lucru nu s-a întâmplat. În schimb, la 21.30, premierul Florin Cîţu a anunţat că a trimis la Cotroceni cererea de revocare a ministrului Justiţiei, Stelian Ion.

Întruniţi de urgenţă, liderii USR-PLUS au anunţat că retrag sprijinul politic acordat lui Cîţu. Mai mult, dacă nu va fi desemnat alt premier, vor susţine o moţiune de cenzură împotriva actualului guvern.

Florin Cîțu, premierul României: “Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de ministru al Justiției a domnului Stelian Ion. Nu voi acceptă în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care, din nefericire, nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele.

Un exemplu este desființarea Secției Speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată. A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin Programul de Guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat.”

Divergenţele au plecat de la includerea pe agenda şedinţei de guvern a unei Ordonanţe privind Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, care prevede alocarea a 50 de miliarde de lei către primării.

 

 

sursa: stirileprotv.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: