03
Vin, Mai

Eveniment

Vacanța elevilor a început de câteva săptămâni bune, însă aceștia și părinții lor încă așteaptă premiile pe care Primăria le oferea an de an elevilor cu rezultate excepționale.

Așa cum era deja un obicei, Primăria Brașov le oferea, la finalul fiecărui an școlar, în cadrul unei ceremonii speciale, cadouri în bani elevilor premianți de la clasa I până la clasa a XII-a.

Astfel, elevii care luau coroniță primeau, în funcție de premiile obținute (I, II și III) anumite sume de bani de la bugetul local. În acest an, nici elevii dar nici profesorii sau directorii de școli nu au primit nici măcar o explicație din partea Primăriei cu privire la aceste sume de bani.

"Anul acesta Primăria Brașov a ales să ignore elevii brașoveni cu rezultate excepționale la învățătură. Este păcat că ducem în derizoriu capitolul educație, unul din pilonii pe care se construiește orice societate sănătoasă. Este adevărat, am majorat printr-o hotărâre de Consiliu Local cuantumul tuturor burselor școlare (aceasta fiind o normalitate), dar asta nu înseamnă că nu putem aloca fonduri pentru premierea și recunoașterea rezultatelor excepționale. Legea ne dă posibilitatea să alocăm un fond de premiere pentru toți cei care au rezultate deosebite la învățătură, astfel încât să stimulăm performanța în școli.

Decât aruncarea cu bani către sectoare și activități mai puțin importante, mai bine ne concentrăm pe viitorul acestei țări. Este o bătaie de joc a administrației locale față de vârfurile învățământului brașovean, față de munca unor copii excepționali, indiferent de vremuri- pandemie sau nu - sau de modul în care s-au desfășurat cursurile. Mai mult, este un îndemn către acești copii de a părăsi orașul și țara în care locuiesc, nefiind încurajați în niciun mod.

Sper ca măcar în luna septembrie, la început de an școlar, să aibă loc această premiere. Primarul în funcție trebuie să ducă la îndeplinire Hotărârile de Consiliu Local, nu să le ignore după bunul plac", spune Alexandra Crivineanu

Totodată, consilierul local face referire și la faptul că Guvernul României nu pune preț pe copii, nedorind majorarea alocațiilor, marginalizând această categorie importantă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: