03
Vin, Mai

Eveniment

Pentru obținerea fără deplasare la organele fiscale din cadrul ANAF, a următoarelor documente:

- certificate de rezidență fiscală pentru persoane fizice rezidente în România;

- certificate privind atestarea impozitului plătit în România de persoane fizice nerezidente;

- certificate de rezidență fiscală pentru persoane fizice rezidente în România și certificate privind atestarea impozitului plătit în România de persoane fizice nerezidente completate pe formulare emise de statele cu care România are încheiate convenții/acorduri de evitare a dublei impuneri (de ex. formularul german Bescheinigung EU_EWR, formularul olandez Inkomensverklaring, etc.,

contribuabilii  au la dispoziție SPAŢIUL PRIVAT VIRTUAL (SPV), serviciu electronic oferit de ANAF pe site-ul www.anaf.ro, prin intermediul căruia se efectuează comunicarea electronică între contribuabili și ANAF.

Cererile pentru eliberarea certificatelor mai sus menţionate pot fi descărcate de pe site-ul www.anaf.ro secțiunea Servicii Online/ Declaraţii electronice/ Descărcare declarații și pot fi depuse prin link-ul Depunere Declaraţie Unică și alte formulare SPV-PF afișat în aceeași secțiune.

Pentru înregistrarea persoanelor fizice în Spațiul Privat Virtual (SPV)

 -pe bază de user și parolă

-fără deplasare la ghișeu

Se accesează site-ul www.anaf.ro secțiunea SPV > ”Înregistrare în Spaţiul Privat Virtual” - Persoane fizice, rubrica „Înregistrare utilizatori persoane fizice”> „Înregistrare cu parolă”, selectându-se la „Tipul de aprobare”: ”Verificare număr înregistrare decizie”: în cazul în care contribuabilul are documente primite de la ANAF (o decizie de impunere, o decizie referitoare la obligații accesorii sau alte documente emise începând cu 2013, din lista afișată în momentul selectării acestui tip de aprobare), se introduce în câmpul ,,Număr document”, numărul imprimat în partea de sus a documentului.

 sau

”Identificare vizuală on-line (Sistem video)”: prin intermediul serviciului Programări online, selectând după completarea câmpurilor necesare înregistrării, data și ora la care se dorește a fi inițiată procedura de identificare vizuală online.         

Serviciul “Spațiul Privat Virtual” conferă următoarele avantaje:

- este simplu de utilizat și accesibil permanent (24 din 24 de ore),

- nu implică nici un cost,

- poate fi accesat de pe orice dispozitiv mobil cu conexiune la internet,

- permite transmiterea de declarații,

- permite primirea electronică a documentelor şi actelor administrative fiscale,

- nu necesită deplasarea la organul fiscal sau la oficiul poștal pentru a primi un act administrativ fiscal

Pentru a beneficia de îndrumare și asistență cu caracter general, în domeniul fiscal, contribuabilii pot apela Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor - Call-Center la numărul de telefon: 031.403.91.60.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: