01
Mie, Mai

Eveniment

A fost promulgat actul normativ care vizează modificarea legii serviciului public de alimentare cu energie termică.

Prin urmare, începând de marți, oprirea apei calde și a căldurii este interzisă prin lege. Documentul prevede că producătorii sau, după caz, furnizorii agentului termic, au obligația de a asigura alimentarea cu căldură, relatează postul B1 TV.

Potrivit sursei citate, actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial, iar prin acesta se interzice sistarea furnizării de agent termic primar în perioada sezonului rece, precum şi sistarea alimentării cu energie primară de către producătorii/furnizorii de energie primară.

În document mai este prevăzut că și operatorii privați se pot ocupa de serviciul public de alimentare în sistem centralizat.

De asemenea, utilizatorii și producătorii vor avea acces, fără a se aplica vreun criteriu de discriminare, la rețelele termice și la serviciul public.

Sarcinile de a înființa, coordona și monitoriza controlul serviciului public le revin autorităților administrației publice locale.

Racordarea la rețelele de transport sau de distribuție a energiei termice care aparțin proprietății publice sau private a unităților administrativ-teritoriale este liberă pentru orice producător de energie termică. Autoritățile administrației publice locale sau asociațiile de dezvoltare comunitară pot decide să suporte în tot sau în parte costurile de racordare a consumatorilor și/sau a producătorilor, în funcție de interesul comunității, cu respectarea prevederilor legale”, potrivit actului normativ.

 

Sursa: epochtimes-romania.com


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: