19
Dum, Mai

foto: b354

Eveniment

Cei doi tineri abuzați de POLIȚIE, au murit la interval de trei săptămâni.

Anchetatorii încă nu au stabilit dacă există o legătură între decesul lor și agresiunile exercitate de polițiști. Primul ar fi murit în luna martie din cauze aparent naturale, iar al doilea a fost găsit decedat în apartamentul unui prieten.

NOUĂ POLIȚIȘTI din Capitală au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, TORTURĂ, complicitate la tortură, purtare abuzivă, instigare la lipsire de libertate în mod ilegal, fals intelectual și favorizare a făptuitorului. Dintre cei nouă inculpați, unul se află în stare de arest preventiv, doi în arest la domiciliu, iar ceilalți șase sunt plasați sub controlul judiciar, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, la data de 1 septembrie 2020, în jurul orei 01:45, polițiștii au organizat un filtru, context în care au fost abordați de doi tineri care le-au reproșat că nu poartă măști de protecție în plină pandemie de COVID-19.

Nemulțumiți de situație, șase dintre polițiști, având asupra lor armamentul din dotare, l-au încătușat pe unul dintre tineri și l-au băgat într-o dubă, după care l-au dus pe un câmp în apropiere de Jilava, unde l-au bătut și torturat. După ce l-au torturat, polițiștii l-au abandonat pe tânăr pe un teren viran.

În locația respectivă, trei dintre inculpați au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violențe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare și inferioare, dar și în zona degetelor mâinilor și a tălpilor. (...)Totodată, unul dintre inculpați a supus persoana vătămată unor tratamente degradante”, au precizat procurorii.

În ceea ce îl privește pe celălalt tânăr, alți doi polițiști l-au lipsit în mod ilegal de libertate pe acesta în intervalul 01,45 - 02,00. După ce a fost încătușat, tânărul a fost încuiat într-o autospecială, peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate, după care au pulverizat spray lacrimogen în habitaclul autoturismului. Ulterior, tânărul a fost transportat, fără nicio justificare legală, și abandonat pe o stradă întunecată.

 

Sursa: epochtimes-romania.com


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: