02
Joi, Mai

foto: agerpres

Eveniment

Mai mulți șefi de spitale, directori, medici primari au fost descoperiți în stare de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă.

Agenția Națională de Integritate (ANI), în cazul unora dintre ei, a sesizat și organele de urmărire penală în acest sens.

Este și cazul fostei șefe de compartiment din cadrul Direcției de Sănătate Publică Galați, Ioan Mariana.

Potrivit unui comunicat de presă emis de ANI, Ioan Mariana, în perioada exercitării funcției de conducere de șef al Compartimentului de supraveghere și control boli transmisibile, a semnat 8 procese – verbale de constatare și un raport de evaluare, întocmite ca urmare a controalelor efectuate la unități sanitare cu care aceasta are relații contractuale, respectiv Spitalul Orășenesc Tg. Bujor, Spitalul General C.F. Galați, Spitalul Clinic de Urgență pentru copii "Sf. Ioan" Galați și Spitalul Clinic de Urgență pentru copii "Sf. Apostol Andrei" Galați.

"Ca urmare a încheierii contractelor de prestări servicii dintre Ioan Mariana și unitățile sanitare menționate, aceasta a obținut în intervalul 2014 - 2020 foloase patrimoniale, constând în încasarea sumei totale de aproximativ 646.100 lei", se precizează în documentul citat.

Totodată, sursa menționată anunță că, în domeniul Sănătății, au fost găsiți în stare de incompatibilitate:

- Simona Eliza Sanda Smochină, fost manager al Spitalului Municipal Oltenița, județul Călărași, care a exercitat simultan și funcția de medic-titular al "Cabinetului Medical Individual Dr. Smochină Simona";

- Hîrțea Simona – Carmen, funcționar public în cadrul Ministerului Sănătății, care a exercitat și funcția de manager interimar în cadrul Institutului Național de Endocrinologie "C.I. Parhon" (în perioada 12 aprilie – 13 august 2018) și în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri București (în perioada 01 octombrie 2019 – 15 ianuarie 2020);

- Vasile Felicia, care a exercitat simultan cu funcția de director medical în cadrul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat şi calitatea de asociat unic și funcția de administrator în cadrul unei societăți comerciale;

- Varlas Valentin Nicolae, fost șef secție, actual șef de Lucrări în cadrul Spitalului Clinic "Filantropia" București, care a exercitat simultan şi funcția de administrator al unei societăți comerciale;

- Pera-Ștefănie Adina Ileana a fost și ea în incompatibilitate în perioada în care era atât inspector la Compartimentul de asistență medicală spitalicească, Direcția generală de asistență medicală și de sănătate publică, în cadrul Ministerului Sănătății, cât și manager al Spitalului Județean de Urgență Deva.

Pe surse, la ANI sunt în lucru mai multe dosare pentru județul Brașov, pentru incompatibilitatea în care au fost sau sunt mai mulți medici brașoveni, în urma a numeroase sesizări de anul acesta.

 

Sursa: epochtimes-Romania.com


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: