02
Joi, Mai

Eveniment

O anchetă este în derulare în cazul unei eleve din Galați care a primit inițial nota 3 la Matematică, la Evaluarea Națională, iar după ce a depus o contestație, nota sa a ajuns la 8,25.

Mama fetei afirmă că experiența a fost traumatizantă și solicită ca autoritățile să ia măsuri împotriva profesorilor evaluatori care au corectat greșit.

Lucrarea la proba de Matematică avea să fie cotată inițial cu nota 3 la examenul de Evaluare Națională, dar după contestație a primit cu cinci puncte mai mult, ajungând astfel la 8,25. La Limba și literatura română a primit nota 8,90. Mama fetei a mărturisit că au fost șocați de nota primită, crezând inițial că au greșit codul.

"Fetița mea a fost mereu un copil de 9 și 10, cuminte, bun, muncitor, care nu a pus niciodată probleme. De asta șocul a fost, probabil, și mai mare. Când a ieșit din examen, știa cu aproximație ce notă va obține. S-a consultat şi cu doamna profesoară de matematică. Știa unde a greșit, nu s-a așteptat să primească nota 3. Am fost șocați, am simțit că ne fuge pământul de sub picioare. Inițial am crezut ca am băgat alt cod, am repetat de mai multe ori operațiunea. Fetiței nu îi venea să creadă. Doar afirma: asta nu e nota mea, asta nu e nota. A fost o traumă. Șocul şi emoțiile au fost foarte mari", povestește Roxana Necula, mama elevei.

După contestație, media generală de la 5,95 a crescut  la 8,57.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Galați au sesizat Comisia Națională de Evaluare Națională, care va stabili cum vor fi sancționați profesorii evaluatori.

 

Sursa: epochtimes-romania.com


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: