27
Sâm, Apr

sursa foto: arhiva

Eveniment

Alianța USRPLUS Săcele cere clarificări şi asigurări Primăriei Săcele privind amplasarea stației de asfalt Fincodrum aproape de zonele locuite.

Situația din Bartolomeu nu are voie să se repete în Săcele! Primăria Săcele a lansat în dezbatere publică PUZ-ul care să permită construirea în Săcele a unei noi stații de asfalt de către Fincodrum, în condiţiile în care funcţionarea staţiei din Bartolomeu a fost deja interzisă prin decizia Gărzii de Mediu Județul Brașov.

Atâta timp cât Fincodrum demonstrează că nu este interesată și de viața cetățenilor și nu numai de profit, iar istoricul acestei firme demonstrează că periclitează sănătatea cetățenilor, ne vom opune amplasării acestui nou punct negru pe harta Municipiului Săcele până la aducerea unor clarificări și garanții cum că nu se vor folosi instalații și tehnologii care nu respectă normele europene de poluare.

Îi invităm pe toți cetățenii să se informeze cu privire la această situație, le stăm la dispoziție pentru a le oferi toate documentele pe care ne fundamentăm decizia de a solicita clarificări suplimentare, de la adresa către Garda de Mediu, unde se precizează sancțiunile împotriva Fincodrum, până la memoriul tehnic incomplet depus de această firmă.

Invităm Primăria Săcele și Fincodrum să vină cu clarificări și garanții privind respectarea normelor de mediu.

Ambele municipii, Braşov şi Săcele, cât şi întreg judeţul Braşov, sunt zone deja aglomerate, deja poluate cu pulberi. Sunt zone turistice care nu beneficiază de aerul curat pe care-l așteptăm.

Este inadmisibil să acceptăm încă un astfel de pericol pentru sănătatea noastră, a copiilor și a celor care ne vizitează, fără garanții reale că situația din Bartolomeu nu se va repeta.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: