05
Dum, Mai

foto: mediafax.ro

Eveniment

S-a semnat decretul de eliberare din funcție, ca urmare a pensionării, a fostei șefe DIICOT Elena-Giorgiana Hosu, informează Administrația prezidențială.

Giorgiana Hosu, fosta șefă DIICOT în al cărei mandat dosarul "10 August" a suferit o clasare rușinoasă, devine astfel o tânără pensionară specială, după ce Secția pentru procurori a CSM i-a transmis, marți, președintelui Klaus Iohannis propunerea de eliberare din funcție prin pensionare a acesteia, la doar 48 de ani.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către președintele României a propunerii privind eliberarea din funcție, prin pensionare, începând cu data de 01.07.2021, a doamnei Hosu Elena Giorgiana, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (unanimitate)”, se arată în decizia secției de procurori a CSM.

Hosu a demisionat de la șefia DIICOT în septembrie 2020, după ce soțul ei, fostul polițist Dan Hosu, a fost condamnat de Tribunalul București la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul Carpatica Asig, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității.

Până la momentul respectiv, Hosu s-a ținut de scaun, deși societatea civilă îi cerea puternic demisia după clasarea rușinoasă a acelei părți din dosarul "10 August" care viza acuzațiile aduse șefilor Jandarmeriei. Spunem "rușinoasă" pentru că ulterior s-a dovedit că procurorul care a decis clasarea a audiat doar 4 martori, ținând dosarul, practic, în nelucrare.

 

Sursa: epochtimes-romania.com


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: