07
Mar, Mai

Eveniment

Apar noi dovezi care sugerează că tulpina Delta a virusului Wuhan reprezintă o amenințare foarte reală, chiar și pentru pacienții care au fost deja complet vaccinați.

În acest moment, varianta Delta provoacă cele mai multe probleme la nivel mondial.

Acest lucru l-a determinat pe premierul britanic Boris Johnson să amâne ridicarea restricțiilor impuse asupra libertății de mișcare pentru a controla răspândirea virusului Wuhan în Marea Britanie, spre disperarea multor britanici.

Mai rău este că răspândirea variantei Delta provoacă un val de blocaje și restricții de călătorie în întreaga lume, deoarece țările cu rate mai mici de vaccinare o consideră o amenințare serioasă.

Între timp, în ciuda eforturilor Israelului de a încerca să controleze răspândirea variantei Delta, au fost detectate mai multe cazuri de infecție în Israel, lucru care a obligat autoritățile de sănătate publică din Tel Aviv să ia în considerare măsuri mai drastice.

Un focar al variantei Delta în Israel s-a răspândit la numeroase persoane vaccinate, aproximativ jumătate dintre adulții infectați fiind deja vaccinați cu două doze de vaccin Pfizer. Împreună cu serul Moderna, se crede că cele două vaccinuri având la bază tehnologia ARN mesager sunt mai eficiente cu 90% împotriva prevenirii COVID-19. Totuși, pe măsură ce apar mai multe dovezi ale răspândirii focarului la persoane vaccinate, Pfizer și Moderna vor avea mai multe stimulente pentru a comercializa vaccinuri „de rapel” pe măsură ce vor implementa un program de protejare de lungă durată.

Copiii cu vârsta sub 16 ani, dintre care majoritatea nu au fost încă vaccinați, au reprezentat aproximativ jumătate din noile cazuri.

Israelul a observat că varianta Delta s-a răspândit în ultimele luni, iar numărul zilnic mediu de cazuri noi a crescut la 200, de la aproximativ 10 pe zi, în cea mai mare parte a lunii iunie.

 

Sursa: epochtimes-romnia.com


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: