02
Joi, Mai

Eveniment

Aceasta va funcționa în Poiana Brașov și va pregăti specialiști în 4 domenii ale ospitalității: arte culinare, servicii de alimentație publică, cazare și recepție și administrare hotelieră.

 Astăzi, 19 mai, viceprimarul Flavia Boghiu a participat la lansarea, la Brașov, a primei academii  de învățământ vocațional în ospitalitate, licențiate de către prestigioasa École hôtelière de Lausanne (EHL). Aceasta academie hotel va funcționa, începând cu luna iulie, în Poiana Brașov, unde grupul educațional elvețian Winsedswiss Education Group (WEG) a preluat în management hotelul Casa Viorel, care va funcționa atât ca academie, cât și ca hotel sub un nou brand și anume hotel ohma by winsedswiss.

În cadrul noii academii, tinerii care au peste 16 ani vor putea acumula și aplica, în timp real, noțiunile dobândite, pentru a obține calificări de bază sau specializări într-unul dintre cele patru parcursuri profesionale: arte culinare (Culinary Professional Diploma); servicii de alimentație publică (Food and Beverage Services Professional Diploma); cazare și recepție (Rooms Division Professional Diploma); administrare hotelieră (Hotel Administration Professional Diploma).

Experții grupului, profesioniști recunoscuți din industria hotelieră și traineri certificați EHL, au un rol direct în gestionarea unității hoteliere, lucrând împreună cu studenții academiei. Aceștia au ocazia să învețe și să aplice cunoștințele teoretice direct în cadrul stagiilor operaționale efectuate, sub îndrumarea instructorilor. În această manieră, oaspeții vor fi întâmpinați de tineri motivați, ce știu să adopte cea mai potrivită atitudine, în scopul creșterii calității experienței turistice.

"Cei care vor opera acest hotel o să fie specialiști și vor lucra cu studenții noștri, studenți care sunt foarte motivați și care vor învăța aici adevărata meserie. Academia se alege prin calitate, prin calitatea serviciilor, prin calitatea misiunii ei și în special prin speranța de a fi angajați într-un loc de muncă foarte bun și în speranța că o grămadă de hoteluri și restaurante foarte bune vor prefera să-i angajeze pe acești studenți decât pe alții. Avem exemple în țară și trebuie să știți și dumneavoastră că un ospătar bun uneori poate să câștige mai bine decât un inginer sau decât cineva dar dacă știe cum să și facă meseria”, a precizat profesorul Ray F. Iunius, Chief Executive Officer al WEG.

În septembrie 2020, Winsedswiss a inaugurat la Oradea prima academie din România sub egida École hôtelière de Lausanne - ohma by winsedswiss - ai cărei absolvenți efectuează, în prezent, stagii de practică în locații partenere ale WEG, din țară și din afara acesteia.      

În România, WEG a preluat managementul a două hoteluri, respectiv în Poiana Brașov (|Hotel ohma - Casa Viorel) și la Oradea (Hotel ohma - Cetate) și se pregătește pentru gestionarea, în acest an, a încă trei hoteluri și a unui restaurant.

Pentru mai multe informații puteți accesa pagina https://ohma.swiss/ro/.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: