02
Joi, Mai

Eveniment

Victorie brașoveană importantă la Campionatele Naționale de Juniori recent încheiate (4 probe, 4-12 mai 2021 București, Rin Grand Hotel).

Vladimir Sofronie este campion național la șah clasic la vârsta de 8 ani.

Anul trecut, Vladimir a cucerit 4 medalii la campionatele naționale școlare, trei de aur și una de argint, pierzând doar o partidă din 21.

Ediția de anul acesta s-a desfășurat într-un ritm alert, foarte greu de ținut, mai ales de cei de la grupa U8:

- runde duble în 3 zile consecutive din cele 6 în care s-a desfășurat proba de șah clasic;

- nicio zi liberă între probe;

- proba de dezlegări în aceeași zi cu ultima rundă a probei de șah clasic (cea care a decis campionii);

- cele 9 runde de șah rapid într-o singură zi (prima rundă la ora 9.00, ultima încheiată la ora 19.00), urmate de 9 runde de blitz dimineața următoare.

După runda 7 a probei de șah clasic, părinții lui Vladimir, care sunt și antrenorii lui, nu credeau că va rezista până la capăt acestui ritm (deși era pe locul 1, având 6,5 puncte din 7). Poate să pară că a fost simplu ca Vladimir Sofronie să obțină medalia de aur la șah clasic U8, deoarece a terminat cu 8,5 puncte din 9, la 1,5 puncte distanță de următorul clasat.

Cucerirea titlului național la proba cea mai importantă a campionatelor naționale, cea de ȘAH CLASIC va rămâne cu siguranță un moment unic atât pentru Vladimir, cât și pentru părinții și antrenorii lui, proba de șah clasic fiind cea care desemnează componenții lotului național și reprezentanții României la campionatele mondiale și europene.

Rezultatul surprinzător este de admirat de către comunitatea brașoveană, el venind în urma a sute de ore de muncă.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: