01
Mie, Mai

sursă foto: adrianamitu.com

Eveniment

Când şi cum începe şcoala?

Sunt întrebările de pe buzele elevilor, părinţilor şi profesorilor. Ministrul Educaţiei a venit însă cu lămuriri! Cursurile vor începe pe 5 mai, cu excepţia elevilor din clasele terminale. Ei vor reveni în bănci cinci zile mai târziu, însă în formulă completă, nu în ture. 

Ministrul Educaţiei a anunţat că vrea ca toţi elevii din clasele terminale să revină la şcoală după vacanţa de primăvară, indiferent de scenariu. Şi a trimis o solicitare în acest sens oficialilor din Sănătate. Sorin Cîmpeanu consideră că, în caz contrar, aceştia nu vor avea cum să recuperze pierderile... şi aşa destul de mari după un an de învăţământ hibrid.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor, nu se justifica condiţia de înjumătăţire a efectivelor de elevi în clasele terminale în conditiile în care, în aceaşi şcoală, în condiţii similare, suprafeţe identice, cei de clasa a patra pot veni la şcoală cu efectiv complet.

Aşadar, elevii din clasele terminale se vor întoarce în bănci în data de 10 mai. Cei de a opta vor începe examenul de Evaluare Naţională pe 22 iunie. În vreme ce startul Bacalaureatului se dă pe 28 iunie. Ministrul Educaţiei a mai spus că a solicitat, din nou, introducerea testelor de salivă în şcoli şi a dat exemplul mai multor state europene, care au implementat deja această modalitate de testare, potrivit observatornews.ro.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: